Biroul Parlamentar Deputat Marian Neacşu, COMUNICAT

1

Având în vedere informaţia de presă conform căreia un număr de deputați au rude angajate în diferite posturi în cadrul birourilor parlamentare, pentru o corectă şi completă informare a opiniei publice, socotesc necesar să fac următoarele precizări:

1. Sub aspectul duratei, încadrarea acestei categorii de personal (asistenţi personali) se face pe durata mandatului demnitarului, după care relațiile de muncă încetează de drept.

2. Pentru anumite activităţi şi acțiuni din domeniul politico-legislativ, pentru funcţia de asistent cele mai potrivite sunt acele persoane pe care demnitarul le cunoaște cel mai bine şi în care acesta are deplină încredere.

3. Fiica mea este studentă la Facultatea de Drept a Universităţii București şi a fost încadrată abia la finalul primei sesiuni parlamentare, după ce experiența în exercitarea mandatului a dovedit că nu mă pot afla în atâtea locuri care reclamau prezenţa mea sau a unui reprezentant al meu, la diferite instituții şi autorităţi, pentru a depune sau a ridica documente, pentru a realiza activităţi de documentare a diferitelor inițiative sau pentru a participa la unele evenimente sau manifestări.

Sub aspect material, încadrarea ei este de tip part-time, cu un salariu minim prevăzut pentru cea mai de jos treaptă profesională prevăzută în grila de salarizare, iar aceasta sumă abia acoperă cheltuielile lunare ocazionate de deplasările pe care trebuie să le facă în numele meu la instituțiile şi autoritățile cu care intru în relații aici în București, neavând nici pe departe consistenţa menționată în știrea de presă.

4. Sub aspectul competenţei, apreciez, cu toată obiectivitatea posibilă, că aceasta nu este nici mai competentă şi nici mai puțin competentă decât alți tineri din generația ei şi țin să precizez că, înainte de a stabili o relație de colaborare cu ea, am încercat să colaborez pentru același tip de activităţi cu alți tineri şi, de asemenea, consider că activitatea ei în această perioadă a fost utilă şi eficientă pentru biroul meu.

5. Nu există nicio prevedere legală incidentă în materie care să interzică angajarea cuiva – deci inclusiv a rudelor de orice grad – în cadrul birourilor parlamentare.

6. Consider, şi cu acest prilej, că este de datoria mea de a menține activitatea, în cadrul mandatului încredințat de electorat, în aceeași notă de obiectivitate şi transparenţă.

MARIAN NEACŞU, DEPUTAT

1 comentariu

  1. Ii recomand domnului deputat sa caute bine prin arborele genealogic. Poate una din rude stie limba romana. Daca da, sa o incadreze de urgenta si tot cu salariul minim pe economie.
    Pentru ca tot ii place engleza domnului parlamentar, iata un tip: zicala “mai binele e dusmanul binelui” se aplica si in cazul virgulelor.

    Imi place cum se justifica dumnealui. Nu exista nici o lege care sa-i interzica sa-si angajeze odraslele. Bun-simt, onoare, cinste, demnitate … Ce-s alea? In ce lege sunt mentionate?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.