Brazi de furat în piețele din Ialomița

0

brazi

Brazi, jucării, obiecte ornamentale, încălţăminte şi carne în valoare de 10.000 de lei au fost confiscate într-o singură zi din pieţe, târguri, magazine şi complexe comerciale. În urma verificărilor s-a constatat că bunurile erau oferite spre vânzare fără să existe documente de provenienţă a mărfurilor.
În piaţa din Urziceni a fost surprins un tânăr administrator care comercializa 40 de pomi de Crăciun fără ca aceştia să fie marcaţi conform normelor silvice, motiv pentru care a rămas fără marfă şi a fost amendat cu 5.000 de lei.
Similar, la o librărie din Slobozia au fost găsite jucării din pluş în valoare de 3.200 de lei pentru care agentul economic nu deţinea certificate de conformitate. Figurinele din desene animate au fost sechestrate pentru continuarea cercetărilor şi s-a întocmit dosar penal. La aceeaşi societate s-a constatat că vânzătoarea avea în gestiune 126 de lei proveniţi din vânzarea de jucării, fără a fi evidenţiaţi în casa de marcat. Suma a fost confiscată şi societatea sancţionată cu 10.000 de lei amendă.
Pentru evaziune fiscală au fost aplicate amenzi în valoare de 48.000 lei, iar cele patru infracţiuni constatate au fost întocmite dosare penale.
În campania ,,Sărbători de iarnă în siguranţă” sunt implicaţi atât poliţiştii de investigaţii criminale cât şi inspectori sanitar veterinar, de la protecţia consumatorilor, comisari ai Gărzii de Mediu şi reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Ialomiţa.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.