Buletin informativ IPJ Ialomita

0

Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa participanţilor la trafic
În acest sfârşit de săptămână, 26 – 28 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 358 sancţiuni contravenţionale aplicate, 10 certificate de înmatriculare retrase şi 19 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 88 conducători auto, 50 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 21 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 100.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier
Un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a petrecut pe raza comunei Sfântu Gheorghe, sâmbătă 29 iulie a.c..
În timp ce un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Urziceni conducea o autoutilitară cu semiremorcă, din direcţia Slobozia către Urziceni, pe fondul neatenţiei în conducere şi a consumului de băuturi alcoolice, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în impact cu gardul unui imobil.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte două persoane de 63, respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Constanţa au fost vătămate corporal într-un eveniment rutier petrecut pe Drumul Judeţean 213.
Astfel în timp ce un bărbat de 63 de ani, din judeţul Constanţa conducea un autoturism din direcţia Gura Ialomiţei către Feteşti, într-o intersecţie semnalizată, nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr de 23 de ani, pe drumul prioritar.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 63 de ani şi a pasagerei acestuia, o femeie în vârstă de 64 de ani.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Doi tineri de 18 şi 25 de ani, din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, au fost depistaţi în trafic, în timp ce conduceau un moped, respectiv un autoturism, fără a poseda permise de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
Un alt tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Sineşti a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale.

Poliţiştii au depistat pe raza municipiului Urziceni, un tânăr în vârstă de 31 de ani, din comuna Manasia, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
Tânărul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şi pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal.
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE, INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorAccident rutier grav

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.