BULETIN INFORMATIV Nr. 32 din 1 februarie 2010

0

ACŢIUNI  DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A INFRACŢIONALITĂŢII ÎN MAI MULTE LOCALITĂŢI ALE JUDEŢULUI

Efective sporite de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au participat în acest sfârşit de săptămână, la mai multe acţiuni organizate pe raza judeţului, continuând astfel acţiunile specifice pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în perioada  29 – 31 ianuarie a.c. au fost organizate la nivelul judeţului acţiuni ce au avut ca obiectiv asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes operativ pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de persoanele ce le încalcă.

* * *Prevenirea criminalităţii în mediul rural rămâne o prioritate a poliţiştilor ialomiţeni. Astfel, în noaptea de 29/30 ianuarie a.c., începând cu ora 23.00, efectivele ale Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural Urziceni şi ale Posturilor de Poliţie arondate Poliţiei Municipiului Urziceni au acţionat în zona de competenţă pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a celor comise cu violenţă, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a faptelor de încălcare a normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, precum şi prevenirea şi combaterea altor genuri de fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială şi climatului de ordine şi siguranţă civică.

În cadrul acţiunii 109 persoane au fost legitimate, iar echipajele care au acţionat în trafic au oprit pentru control 79 de autovehicule, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

Totodată,  pe numele unui vâlcean în vârstă de 41 de ani, a fost întocmit dosar penal după ce acesta a fost depistat la volanul unui autoturism, deşi se afla în stare de ebrietate. La testarea cu aparatul Drager a conducătorului auto, etilotestul a indicat o concentraţie de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

* * *În noaptea de sâmbătă spre duminică, efective sporite de poliţişti au acţionat în comunele Borăneşti, Bărcăneşti, Axintele, Dridu şi oraşul Fierbinţi, controlând 53 de autovehicule şi legitimând 65 de persoane, 12 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 4200 de lei.

Totodată, cu ocazia acţiunii, faţă de doi conducători auto depistaţi la volanul unor autoturisme deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată. 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat este concentraţia alcoolică rezultată la testarea cu aparatul Drager a unui tânăr de 18 ani, din oraşul Fierbinţi Târg, depistat de poliţişti la volanul unui autoturism.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, asupra unui bărbat de 32 de ani, din comuna Bărcăneşti, poliţiştii au depistat un cuţit de vânătoare cu lungimea totală de 26 de cm, ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă.

* * *În noaptea de vineri spre sâmbătă, efective ale structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră şi investigarea fraudelor, în colaborare cu agenţii Posturilor de Poliţie arondate Poliţiei Oraşului Ţăndărei au acţionat în zona de competenţă urmărind în principal prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă în zona discotecilor.

Au fost legitimate 19 persoane, dintre acestea fiind verificate în bazele de date specifice 4 persoane suspecte. Echipajele care au acţionat în trafic au oprit pentru control 12 autovehicule, fiind aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier şi constatată o infracţiune. În cadrul acţiunii, la volanul unui autoturism ce se deplasa pe DJ 212 din direcţia Ţăndărei – Platoneşti a fost depistat un tânăr de 21 de ani, ce avea permisul de conducere suspendat, pe numele căruia poliţiştii au întocmit dosar penal.

* * *Pentru o faptă similară este cercetat şi un tânăr de 24 de ani din municipiul Slobozia. Autoturismul pe care acesta îl conducea a fost oprit pentru control în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.20, de o echipă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia aflată într-un filtru instituit la intersecţia Străzilor Coloanelor şi Cuza – Vodă. Cu ocazia controlului, conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa, întrucât i-a fost reţinut în municipiul Bucureşti pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.  În cauză a fost întocmit dosar penal.

insp. SALAORU DANIELA, COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.