BULETIN INFORMATIV Nr. 33 din 1 februarie 2010

0

Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

În acest week-end, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele judeţului pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Actele de indisciplină au fost sancţionate cu fermitate de către poliţiştii rutieri. 4 dosare penale întocmite, 186 sancţiuni contravenţionale aplicate, 12 certificate de înmatriculare retrase şi 18 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice reprezintă măsurile dispuse de poliţişti împotriva participanţilor la trafic care nu au respectat prevederile Codului Rutier.

Au fost  sancţionaţi 107 conducători auto pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice, 4 pietoni pentru traversare neregulamentară, 3 căruţaşi, 4 conducători auto care au fost depistaţi la volanul unor autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 53.000 lei.

Evenimente rutiere

***Poliţiştii rutieri atrag atenţia tuturor conducătorilor auto că neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo şi trafic îi poate transforma în victimă! Patru persoane au fost transportate la diferite unităţi medicale în cursul zilei de sâmbătă, după ce autovehiculele în care se aflau au fost implicate în trei accidente rutiere, produse pe DN2, în apropierea comunei Ciocârlia.

Primul eveniment rutier s-a produs la ora 08.20, când, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de vizibilitate redusă din cauza ceţii dense, un autotractor ce tracta o semiremorcă, condus pe direcţia Buzău – Urziceni de un argeşean de 33 de ani, a intrat în coliziune cu  o autoutilitară care se deplasa în faţa sa, în acelaşi sens de mers. În urma impactului, autotractorul a pătruns pe contrasens şi ulterior în impact cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, a rezultat rănirea a două persoane,  conducătorul autoutilitarei – un buzoian de 42 de ani şi conducătorul autoturismului, un bucureştean în vârstă de 41 de ani. Cele două victime au fost transportate la Spitalul Municipiului Urziceni pentru îngrijiri medicale, conducătorul autoturismului fiind transferat la un spital din capitală pentru investigaţii suplimentare.

***Un accident similar s-a produs aproximativ treizeci de minute mai târziu şi s-a soldat cu vătămarea corporală a unei femei de 35 de ani, din judeţul Buzău. Din investigaţiile efectuate a rezultat că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo, vizibilitatea fiind redusă din cauza ceţii dense, de către conducătorul unei autoutilitare, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui. În condiţiile menţionate, autoutilitara a intrat în coliziune cu un vehicul de acelaşi gen care circula regulamentar în faţa sa. În urma impactului, o femeie de 35 de ani, pasager în cea de-a doua autoutilitară a fost rănită fiind transportată la Spitalul Municipiului Urziceni.

***Ultimul accident rutier cu victime, înregistrat în acest week-end, a avut loc tot sâmbătă, în jurul orei 09.45, când un autoturism condus pe direcţia Buzău – Urziceni de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Buzău, a intrat în coliziune faţă – spate cu un autovehicul de teren, condus în acelaşi sens de mers de un brăilean de 46 de ani.  În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui cetăţean de 40 de ani, din comuna brăileană Mircea – Vodă, pasager în autoturism.

Niciunul dintre conducătorii auto implicaţi în evenimentele rutiere nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale, cercetările continuând pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor.

Pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să  manifeste prudenţă în conducere şi să adapteze viteza condiţiilor meteo-rutiere.

insp. SALAORU DANIELA, COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.