Cade bruma

0

Zilele legumicultorilor pe camp sunt numarate. Dupa Sfantul Dumitru, cultivatorii de gogosari asteapta sa cada bruma si cauta sa stranga recolta. Timp ar mai fi pana pe 5 noiembrie.  Care este prognoza si cat de stresati sunt legumicultorii ialomiteni aflam dintr-un reportaj de Clementina Tudor:
audio reportaj de toamna 
Diferentele de temperatura dintre zi si noapte sunrt din ce in ce mai mari. La disconfortul termic din fiecare dimineata, legumicultorii ialomiteni mai au si grija ca intr-o noapte va cadea bruma. Daca pentru culturile de varza, fenomenul este benefic, pentru ardei si gogosari, bruma este un dezastru.
Ion Ilie din Tandarei este unul dintre legumicultorii care cauta sa-si stranga cat mai repede recoltele de pe camp. Pentru Tudor Gheorghe din Bucu, bruma este bine venita. El a cultivat numai varza iar bruma ajuta ca varza si conopida sa se coaca mai repede.
Vestea buna vine de la meteorologi. Deocamdata in Ialomita s-a inregistrat doar ceva roua inghetata din cauza diferentelor de temperatura dintre noapte si zi. Cel mai devreme in ultimii 5 ani, bruma a cazut in Baragan in jurul dateie de 17 octombrie. Fenomenul de bruma este specific insa pentru prima decada a lunii noiembrie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.