Câinile şi pisicile la vaccin

1

DSC_7509

De luna aceasta, campania de vaccinare antirabică se desfăşoară în Ialomiţa atât în mediul silvatic, la vulpi, cât şi la carnasierele domestice, câini şi pisici.
Reprezentanţii Direcţiei Judeţene Sanitar Veterinare transmit că vaccinarea populaţiilor de animale domestice şi sălbatice este o necesitate pentru că, odată intrat în organism, virusul turbării poate fi anihilat foarte greu, iar evoluţia bolii este întotdeauna fatală. În cazuistica de specialitate se cunosc doar 6 cazuri de turbare tratate favorabil la om, cu administrarea de tratament specific în timp foarte scurt.
Vaccinul pentru carnasierele domestice este gratuit, dar manopera se suportă de stat doar pentru câini şi se plăteşte de către proprietarii de pisici. De asemenea, stăpânii câinilor vor suporta din buzunar microcipul, manopera de microcipare şi înregistrarea acestora.
Ignorarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă între 5 şi 10000 lei.
Clementina Tudor

1 comentariu

  1. Sa rezolve si javrele care stau la bloc si deranjeaza locatarii cu latraturile lor si mirosurile pestilentiale specifice. Nu mai spun ca imprejurul blocurilor nu mai ai unde sa calci de rahati.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.