Campania “ARIPI FRÂNTE” și în Ialomița

0

În perioada ianuarie – decembrie 2017, Poliţia Română, prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița şi Asociaţia Necuvinte, vor desfăşura pe raza judeţului Campania de prevenire a violenţei în familie „ARIPI FRÂNTE”.
Lansată la nivel naţional în cursul anului 2016 campania Aripi Frânte are ca punctul central documentarul „Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.
Campania are ca scop informarea tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu.
Astfel, ieri, 14 februarie a.c., polițiștii feteșteni au organizat activități preventiv-educative în 6 unitați de învățământ de pe raza de competență, cu acest prilej fiind dezbătute aspecte privind violența în familie.
De asemenea, polițiștii vor expune afişul de promovare al campaniei şi numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţii de violenţă domestică sau de unde pot fi obţinute informaţii pe această temă, în scările blocurilor, la avizierele unităţilor de învăţământ, la sediile instituţiilor publice şi ale unităţilor medicale, precum şi la societăţile comerciale din județ.
Totodată, în perioada următoare, polițiștii vor organiza ample activităţi de informare a populaţiei cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a preveni violenţa în familie, vor fi purtate discuţii cu cetăţenii și vor fi oferite şi ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.