La nivelul judeţului au fost transmise 61 de flacoane cu 305 doze pentru spitalele din Slobozia, Feteşti şi Ţăndărei, unitatea din Urziceni urmând să primească prima tranşă în cursul zilei de azi.
Vaccinarea a început la orele prânzului la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Slobozia, care a primit 160 de doze pentru imunizarea personalului medical din linia întâi.
Din cei 850 de salariaţi ai principalei unităţi medicale din judeţ, 50 % s-au înscris pentru vaccinarea, iar 50 au fost imunizaţi din prima zi.
Primul vaccinat anti COVID în Ialomiţa este directorul medical al spitalului judeţean de urgenţe, Jamil Aldabsheh, medic de anestezie şi terapie intensivă care anul trecut şi-a pierdut tatăl ca urmare a infectării cu SARS CoV 2: „Am început cu speranţa de a ne întoarce la viaţa noastră, de a scădea numărul cazurilor grave de COVID 19. A fost bine, nu este prima oară când ne vaccinăm, pentru că orice vaccin de care este nevoie, şi beneficiul depăşeşte riscul, eu l-am făcut la momentul oportun! Suntem bine şi vă aşteptăm şi pe voi, toţi să vă vaccinaţi”
Fără ezitare s-a oferit să se vaccineze şi şefa Unităţii de Primiri Urgenţe Slobozia, medicul Anca Telehuz: „Gândiţi-vă că am aşteptat atâtea luni de zile o soluţie şi am trăit cu speranţa de la începutul anului trecut că va veni ceva să ne salveze, iar acest lucru s-a întâmplat, fapt pentru care mi-aş dori să profităm cât mai mult şi să ne reluăm viaţa înapoi, aşa cum am fost înainte de pandemie. Cu curaj, înainte, pentru că este un vaccin care ne va salva!”
De asemenea, medicul de urgenţe Mirela Niţu salută apariţia vaccinului şi recomandă imunizarea anti-covid: „Aşa cum nu au crezut foarte mulţi în acest virus, tot aşa nu se crede în acest vaccin. Aş fi vrut, dacă aş fi putut, să-i invit pe cei care nu cred să vadă cum este într-un izolator. Vă spun că, după ce vezi un pacient care moare în timp ce te priveşte în ochi, fără să poţi să îl mai ajuţi, atunci îţi dai seama că indiferent ce virus este, creat-necreat, 5G sau ne-5G, totuşi există ceva împotriva căruia trebuie să luptăm cu toate armele.”
Din cele peste 800 de cadre medicale ale spitalului judeţean de urgenţe, jumătate s-au înscris pentru vaccinare în prima tranşă, precizează managerul unităţii, Liviu Patrichi: „428 de cadre medicale din cei 850 de salariaţi ai spitalului judeţean s-au înscris în prima tranşă de vaccinare, un procent puţin peste 50%, ne înscriem în media naţională, la care adăugăm că un număr important de cadre medicale au trecut deja prin boală.”
Numărul salariaţilor imunizaţi în urma infectării cu noul coronavirus este în spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia de 146, dintre care un medic a făcut boala de două ori, iar 20 de cadre medicale se află în prezent infectate şi în izolare la domiciliu.
Campania de vaccinare este susţinută şi de Consiliul Judeţean Ialomiţa: „Transmitem un mesaj de încredere în primul rând în medicii noştri şi încurajăm vaccinarea! Eu mă voi vaccina imediat ce dozele vor fi disponibile pentru toate categoriile de personal, sper împreună cu colegii din mass-media. E nevoie de încredere pentru populaţie, sunt şi sceptici care gândesc că vaccinul este prea repede produs, dar îi invit să vadă cât de repede evoluează azi tehnologia. Dacă în trecut putea dura 10 ani pentru crearea unui nou proces, unei noi proceduri, în zilele noastre se accelerează foarte mult tot acest proces. Invit ialomiţenii să vină către centrele de vaccinare, să se înscrie în mecanismele electronice de programare, astfel încât să avem o rată cât mai mare de imunizare, pentru că nu vorbim de protecţia unei persoane, ci de protecţia unei comunităţi”, a precizat Alexandru Potor, managerul public al judeţului Ialomiţa.