Campanie de vaccinare a câinilor și pisicilor

0

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr. 35/2016, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, se desfașoară campania de vaccinare a carnasierelor domestice (câini și pisici) împotriva turbării. Imunizarea câinilor și pisicilor face parte din Programul României de combatere a turbării, alături de vaccinarea vulpilor din mediul silvatic. Vaccinarea populațiilor de animale domestice și sălbatice este o necesitate dacă se are în vedere că, odată intrat în organismul unui animal sau în organismul uman, virusul care produce boala nu poate fi anihilat decât foarte rar, dacă se aplică tratament specific imediat. Importanța bolii derivă din evoluția clinică dramatică, sfârșitul fiind în aproape toate cazurile mortal.
Pentru vaccinarea carnasierelor domestice, fondurile necesare se asigura astfel:
 gratuit pentru proprietari, din bugetul de stat: vaccinul și manopera de vaccinare pentru câini, precum și vaccinul pentru pisici;
 contra cost de la proprietari: manopera de vaccinare a pisicilor; microcipul, manopera de microcipare și înregistrarea câinilor.
Proprietarii sau deţinătorii de câini au obligaţia identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către ANSVSA.
Amenda în cazul refuzului de a identifica prin microcipare câinii deținuți este de la 5000 lei la 10000 lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.