CANCELARIA PREFECTULUI: COMUNICAT DE PRESĂ ora 18:25

0

Din datele colectate de la instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului Ialomiţa, vă informăm că, la orele 15:00, cele mai afectate localităţi în ceea ce priveşte blocarea circulaţiei rutiere sunt: Bărbuleşti, Jilavele, Grindu, Colelia, Adâncata, Maia.
Temporar, au fost închise traficului, următoarele sectoare de drum: Grindu – Colelia, Moviliţa – Roşiori, Moviliţa – Dridu, Fierbinţi – Maia, Urziceni – Jilavele, Urziceni – Cotorca, Maia – Răduleşti, Patru Fraţi – Adâncata, Grindu – Valea Măcrişului, Axintele – Horia.
Referitor la participarea structurilor M.A.I. la gestionarea situaţiei din teritoriu, vă comunicăm că au fost detaşaţi, în zonele afectate, 46 de poliţişti care acţionează cu 35 de mijloace de intervenţie.
Autorităţile administraţiei publice locale acţionează în localităţile Slobozia, Urziceni, Ţăndărei, cu 24 de efective şi 14 mijloace de intervenţie. (Urziceni 14 efective, Slobozia – 8 efective, Ţăndărei – 2 efective).
În ultimele 24 de ore s-a acţionat pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase, specifice perioadei de iarnă – ninsoare şi viscol, pe DN2, DN2A, DN1D, DN2C şi pe alte 9 drumuri judeţene şi comunale.
În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică a localităţilor, la nivelul judeţului sunt nealimentate total 2 linii de medie tensiune şi alte 3 parţial, în momentul de faţă existând 12 localităţi care nu beneficiază de curent electric: Alexeni, Ion Roată, Broşteni, Armăşeşti, Jilavele, Malu Roşu, Dridu-Snagov, Moldoveni, Adâncata, Patru Fraţi, Nenişori, Slătioarele.
Faţă de situaţia orelor 15:00, în cadrul informării de la orele 17:00, circulaţia pe DJ 203 B Valea Măcrişului – Gîrbovi a fost închisă, iar DN 1D Urziceni – Jilavele este blocat.
Se acţionează cu 61 de efective M.A.I. (46 poliţişti, 5 jandarmi, 10 servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă) şi 38 de mijloace de intervenţie ( 35 ale poliţiei, 3 ale I.S.U.).
La această oră sunt blocate în trafic 32 de persoane şi 14 mijloace de transport: Jilavele (4 persoane, 2 mijloace de transport), Moviliţa – Dridu (24 de persoane, 10 mijloace de transport), Moviliţa (1 mijloc de transport, 2 persoane), Axintele – Coşereni (1 autobuz).
În această situaţie le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze asupra situaţiei drumurilor pe care urmează să se deplaseze.
CANCELARIA PREFECTULUI JUDETULUI IALOMITA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.