Caravana SMURD – Fii pregătit!

0

Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență în toată țara.
Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.
În zilele de 29 și 30 septembrie, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în Ialomița și va fi amplasată în Piața Unirii din Slobozia, în prima zi, respectiv în zona Clubului Sindicatelor din Urziceni, în cea de-a doua zi.
Timp de două zile, în intervalul orar 10.00-17.00, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița vă așteaptă pentru cursuri de prim ajutor, iar specialiștii în prevenire vă vor explica modul în care putem face față diferitelor tipuri de risc.
Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.