Case în flăcări din cauza neatenției

0

În prima zi a lunii, în jurul orei 14.30, o femeie din comuna Vlădeni și-a provocat ghinionul după ce a schimbat butelia ce alimenta mașina de gătit. Ea nu a strâns cu simț de răspundere mecanismul de alimentare cu combustibil gazos al aragazului, fapt ce a condus la apariția unor scurgeri de gaze, care, în momentul inițierii flăcării de la ochiul de gătit, au provocat explozia buteliei. În scurt timp, flăcările au cuprins întreaga locuință, astfel că, la sosirea pompierilor de la Garda Țăndărei, acestea se manifestau generalizat. În sprijinul militarilor au fost alertați și membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență Făcăeni, însă, cu toate eforturile depuse, casa, construită din paiantă, cu acoperiș din lemn și învelită cu tablă, nu a mai putut fi salvată.
O altă femeie, din satul Mircea cel Bătrân (comuna Reviga), a ajuns pe mâna medicilor intoxicată cu fum, în cursul nopții trecute, ca urmare a unei acțiuni necugetate. Aceasta a fost scoasă la timp de pompierii Gărzii Slobozia din casa incendiată, astfel că nu a suferit arsuri. Emanând halenă alcoolică, femeia, în vârstă de 70 de ani, a declarat forțelor sosite la fața locului că a aprins focul pentru a se încălzi, în mijlocul dormitorului, unde a incendiat materiale textile. Pompierii Gărzii Slobozia și cei ai SVSU Reviga au fost alertați la ora 01.30 pentru stingerea incendiului, care, până la lichidare, a distrus aproximativ 30 mp din acoperiș, precum și mobilierul din două încăperi.
Pompierii de la Garda de intervenție Slobozia au avut de lucru și în această dimineață, începând cu ora 05.00, când au fost chemați în comuna Munteni Buzău, la un incendiu izbucnit la anexele unei locuințe. Aceștia, împreună cu membrii serviciului voluntar al comunei Căzănești, au acționat mai bine de 3 ore la localizarea și lichidarea incendiului, izbucnit, cel mai probabil, de la un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată, care a provocat un scurtcircuit electric. Trei anexe învecinate (o magazie de cca.10 mp și două bucătării de vară însumând cca. 90 mp), precum și numeroase aparate electrocasnice și bunuri din acestea au fost distruse în incendiu, însă, prin efortul susținut al pompierilor a fost protejată întreaga locuință, alcătuită din parter, etaj și mansardă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.