Cimitirul Eroilor din Slobozia a fost vandalizat

1

Pentru generatiile de copii care locuiesc in preajma cimitirului eroilor din Slobozia, tentatia de a sari gardul si a face pe eroii printre morminte este de nestavilit. Granita dintre joaca si vandalism sta de multe ori intr-o pornire  nesabuita a varstei. Fara sa gandeasca la cat se ridica prejudiciul sau care este sanctiunea pentru profanarea de morminte, cativa  pusti au spart 10 dintre placile funerare  ale eroilor turci. Joaca tinerilor teribilisti care au testat rezistenta placilor commemorative cu scheme de karate este acum cercetata de politisti, care atentioneaza ca pentru profanarea de morminte faptasii risca pana la 3 ani de inchisoare.

In cimitirul eroilor din Slobozia isi dorm somnul de veci soldati francezi, indieni, algerieni, turci si romani. In fiecare an, delegatii ale ambasadelor acestor tari la Bucuresti vin sa depuna coroane de flori la mormintelor celor care au pierit departe de casa in prima conflagratie mondiala. Pentru ca incidental sa nu degenereze intr-un conflict diplomatic, administratia locala isi asuma cheltuielile de restaurare a placilor din marmura. 

Cele 10 monumente restaurate si vor fi amplasate din nou in cimitirul eroilor imediat ce temperaturile din timpul noptii nu vor mai cobori sub zero grade.

Clementina Tudor

 

1 comentariu

  1. Locuiesc prin zona, cand eram mai mic ma jucam si eu la bara aceea de batut covoare, pe post de poarta la fotbal. De fiecare data cand dadeam mingea peste poarta, in cimitir, ne duceam dupa ea, si evitam sa calcam macar pe morminte.
    Nu am vandalizat niciodata cimitirul… cel mai rau lucru a fost sa ne cataram pe ziduri.
    Este foarte posibil ca si copiii din generatia actuala sa fi facut asta… sunt mult mai certati cu educatia decat eram noi. Sunt aceeasi care se joaca acolo. Problema ar fi ca atunci cand vin tiganii, pardon… rromii, sa se “joace” cum stiu ei de la parinti, sa fi stricat ei insisi oranduielile in cimitir. Se stie cine se joaca acolo, sa-i interogheze, sunt usor de convins, insa mai sunt si oaspeti neinvitati de obicei.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.