Cazul femeii din Slobozia, care a murit de gripă, este cercetat penal

0

Conform unui comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţe, procurorii au întocmit dosar pentru moarte suspectă şi se aşteaptă rezultatele necropsiei.
Cum pe certificatul de deces nu a fost trecută cauza morţii, rezultatele probelor prelevate şi transmise spre analiză la Institutul Naţional de Medicină Legală vor fi edificatoare în stabilirea unei eventuale culpe medicale.
Femeia de 45 de ani s-a prezentat în datele de 13 şi 14 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia acuzând stare generală proastă, dar a fost trimisă acasă cu recomandarea de tratament la domiciliu.
În seara zilei de 17 ianuarie, bolnava a sunat la Ambulanţă, dar echipajul medical nu a putut să-i acorde ajutorul de urgenţă. Sosirea celui de-al doilea echipaj, cu medic, a fost tardivă, constatându-se decesul.
Iniţial, diagnosticul cadrelor medicale a fost de viroză respiratorie, iar ulterior decesului s-a făcut un test rapid privind existenţa virusului gripal, care a ieşit pozitiv.
Conform normelor actuale, la depistarea virusului gripal pacienţii se internează pentru supraveghere medicală, o măsură care ar fi făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte şi în cazul femeii de 45 de ani.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.