CETĂŢENI DIN GURA IALOMIŢEI CĂTRE „GENERALUL STAVĂR“: PLEACĂ DE AICI, GOLANULE!

2

Intrat în mari clinciuri cu Alecsandru Ştiucă, prefectul judeţului Ialomiţa, „generalul” Stavăr a reuşit să supere apoi un alt pesedist cu rol important pe scena politică, primarul Gabi Ionaşcu, dar şi alţi câţiva primari de aceeaşi culoare politică cu edilul slobozean.

Astfel, noua ocupaţie a „generalului” Stavăr a devenit mutarea microbuzelor de la primăriile pesediste şi liberale la cele pedeliste, unde deja sunt alte microbuze.

Având mai multe iniţiative de acest gen, dar care nu i-au dat roade în totalitate, o parte dintre primării opunându-se vehement dorinţelor „generalului“, Stavăr a reuşit, totuşi, să smulgă două din 3 microbuze foarte importante de la Slobozia. Ultimul microbuz rămas este destinat transportului elevilor din Bora, iar pentru elevii din cartierul Slobozia Nouă primăria oraşului Slobozia plăteşte din bugetul local unei firme de transport privat. Întrebat despre această situaţie, primarul Gabi Ionaşcu s-a declarat foarte supărat pe „general”: „Stavăr a luat două microbuze, mai am doar unul la Liceul de Artă «Ionel Perlea» , cu toate că am discutat cu el să rămână toate. Dânsul hotăreşte ca pe propria moşie! Am făcut o adresă scrisă către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei cu privire la deciziile luate şi abuzul făcut de către domnul Stavăr.”

Din cele spuse de primarul oraşului nostru reiese faptul că pe domnul „general” Stavăr puţin îl interesează de sfaturile altora ascultând doar deciziile primite de la liderii partidului din care face parte.

Înainte să reuşească să ia microbuzele de la Slobozia, „generalul” a încercat la Gura Ialomiţei, unde primarul PNL, Jipa Ioan, a reuşit să îşi păstreze microbuzul, ajutat fiind şi de părinţii nervoşi ai căror copii urmau să meargă pe jos.

La sfârşitul săptămânii trecute, cadrele didactice din Gura Ialomiţei s-au trezit efectiv cu Stavăr în şcoală. Acesta s-a deplasat la unitatea şcolară respectivă nu ca să observe problemele cu care se confruntă şi să le rezolve, ci să ia microbuzul şcolar pentru a-l da mai departe. Numai că în acel moment, în curtea şcolii erau şi câţiva părinţi, care auzind ce vrea să facă „Stăvărache“ mai aveau puţin şi-l linşau. Oricum, l-au linşat doar verbal, de nici Dunărea nu-l spală (pe Stavăr). Oamenii, care mai aveau puţin şi treceau şi la violenţă, au încercat să-l gonească strigându-i „Pleacă de aici, golanule!“.

Primarul Jipa, faţă-n faţă cu „Stăvărache“

Foarte mâhnit din cauza situaţiei, primarul Jipa ne-a declarat: „…nu s-a luat microbuzul, însă dacă domnul Stăvărache ăla asta vrea, asta să facă. Copiii nu sunt nici liberali, nici pesedişti. E nevoie de microbuz. Să ia microbuzul, dar să ia şi copiii, dacă nu, să rămână.”

La tot ceea ce i-a spus primarul „generalului”, acesta din urmă a avut următorul răspuns: „Copiii pot merge şi pe jos la şcoală, pentru că şi eu am mers când am fost mic”.

Pentru că vizita lui Stavăr la Şcoala Gura Ialomiţei a fost inopinată, la faţa locului „generalul“ l-a găsit pe viceprimar. Pentru că alesul local nu a recunoscut ditamai generalul, a avut de suferit. Brusc, vicele a devenit subiectul inspecţiei, chiar al unui interogatoriu. Acestuia i s-au adresat întrebări de genul „Tu ştii cine sunt eu?“, „Ce studii ai?“, „Ce cauţi în şcoală?“ şi tot aşa.

Generale, la loc comanda se poate?

Văzând tot ce a încercat să facă şi tot ce a făcut domnul „general” Stavăr, nu putem decât să tragem concluzia că tot ceea ce face nu este spre binele elevilor, aşa cum ar trebui, ci pentru binele partidului şi mai ales al scaunului pe care îl ocupă. Microbuzele mult discutate sunt sosite la primăriile respective prin hotarâre guvernamentală, direct pe numele unităţii şcolare, fără a trece pe la IŞJ, şi unicul mod prin care „Generalul” le poate lua de acolo unde sunt acum, este prin semnătura de acord a utilizatorului. Tot ce poate face domnul inspector general şcolar Stavăr pentru a muta microbuzele este să spere că va speria cu funcţia sa, pe vreunul dintre primarii localităţilor Săveni, Ion Roată, Urziceni, localităţi unde mai sunt microbuze de altă culoare politică decât cea portocalie.

Marian Cătălin Frangulea

2 comentarii

  1. Grele probleme pe umerii lui Stavar asta… Cum de o putea sa le mai duca?

    Daca invatamantul ialomitean este condus, indrumat de un asemenea exemplar… mai-mai ca imi vine sa imi invat copiii acasa, singur!

  2. Un alt incult si un obsedat de putere in fruntea invatamantului ialomitean. Dupa Gheorghe Petre, care avea aceeasi boala, acest „exemplar”, dupa cum il cataloga George, nu stie pe ce lume se afla, dar stie sa se afle in treaba. Draga domnule Stavar, fii dragut si lasa-ne, ca ne faci de ras. Aceste intrebari: „Tu ştii cine sunt eu?“, „Ce studii ai?“, „Ce cauţi în şcoală?“, ar trebui sa ti le adresezi, singur, in oglinda. Eu am gasit raspunsul… Dumneata, insa, ai puterea sa recunosti ca esti un nimeni, un incult si un om care nu are ce cauta intr-o scoala (poate doar sa inveti), daramite in fruntea unui inspectorat? Oameni buni, va dati seama ca astfel de specimene ne conduc, sub o forma sau alta? Pentru ca nu este singurul „exemplar”… Cum prind puterea, cum se cred copii ale lui Ceausescu… Mi-e rusine de faptul ca astfel de oameni, fara capacitati profesionale deosebite, fara cultura, dar lingai pana-n maduva oaselor, sunt pusi doar din interese politice la conducerea unor institutii. Iar odata ajunsi acolo, frustrarile acumulate de ei in atata timp de umilinta, de pupat inelele mai marilor politruci, se revarsa asupra unor oameni care nu au interese politice, care traiesc decent si care vor ca si copiii lor sa invete in conditii la fel de decente, fara sa fie nevoiti sa pupe… Mi-e sila…Pur si simplu.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.