Chinurile facerii candidaturilor PNL în Ialomiţa

0

DSC03380

PNL Ialomiţa vrea să aibă drept candidaţi pentru alegerile locale pe cei mai bine plasaţi în sondaje, fie ei şi membri PSD. Singura problemă aparentă este când candidaţii de drept ai partidului au probleme de integritate, iar organizaţia și-i asumă sau îi înlocuieşte. Aşa se face că la Gura Ialomiţei PNL a renunţat categoric să-l susţină pe primarul actual Cristinel Lambru pentru că este cercetat penal şi va merge în scrutinul din 5 iunie cu fostul primar, Ioan Jipa.
Pentru Urziceni, însă, unde primarul a fost pus sub control judiciar, nu s-a decis încă dacă PNL va merge pe mâna lui Constantin Sava sau îl va înlocui. „ Date fiind problemele de integritate, dacă acestea nu se rezolvă până la data stabilirii definitive a candidaturilor, este posibil să avem un alt candidat. Eu sper să se rezolve, dar avem rezerve suficiente de cadre la Urziceni, iar dacă situaţia o va impune vom găsi alt candidat” a spus copreşedintele Tinel Gheorghe.
La Moviliţa, PNL Ialomiţa îl susţine pe viceprimarul actual, Marian Drăghici, condamnat cu suspendare pentru mită electorală la alegerile din 2014. „A fost reabilitat şi nu mai are nicio problemă” a punctat copreşedintele Ioan Martin. „Sondajele arată că viceprimarul va câştiga”, a mai spus şi Tinel Gheorghe.
În regulă pentru conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal este şi ca Valentin Turiga să se ocupe de coordonarea organizaţiei locale a PNL Dridu din postura de membru PSD, cum se afirmă că este, pentru a nu-şi pierde mandatul înainte de termen. „Este regulă ca un candidat din partea PNL, potenţial candidat, care îşi anunţă intenţia, să preia în coordonare şi partea de organizare a alegerilor locale, fără să fie membrul nostru. Presupune un act de încredere pe care noi îl avem pentru candidatul în funcţie”, a precizat deputatul Tinel Gheorghe, responsabilul cu stabilirea candidaţilor PNL.
Lotul candidaţilor liberali a fost completat cu Marian Ghiţău la Ţăndărei, Ionel Bădică- Albeşti, Costel Niţă – Valea Măcrişului, Marian Dinu – Vlădeni, Dumitru Gheorghe – Valea Ciorii, Barbu Nicolae – Scânteia, Nedelcu Aurică – Platoneşti, Lucian Tudorache – Coşereni, Nicolae Began – Reviga, Mara Ion – Gârbovi, Ion Marian – Traian şi Emil Vlante la Sudiţi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.