Cică s-a bătut în cuie – uite Ialomița, nu e.

14

Dezgrop un articol scris acum un an și jumătate, că a devenit de actualitate: cică s-a trasat harta noului megajudeț cu capitala la Călărași, care e cam tot ăla vehiculat de pedeliști atunci, structurat pe scheletul ADR Sud Muntenia.  Adică politicienii useliști, care urlau atunci împotrivă, dau xerox proiectului descreieraților portocalii (nicio surpriză, că doar Ponta e tăticul copy-paste).

Ne-am dus de… suflet. Singura speranță pentru județul ăsta e să-l pună pe Ciupercă guvernator, ori cum se va numi funcția respectivă.

 

Romania Pitonească – uşurel cu ţara pe scări!

Nu știu alții cum sunt, dar eu, uitându-mă mai atent pe hartă, am constatat că sunt cam neumblat. Deși zău că mă stiu plimbat: la mare, la munte, mânăstirile din Moldova, Delta Dunării și câteva tururi ale țării pe rute, cred eu, clasice: Slobozia-Ploiești-Brașov-Sibiu-Alba Iulia-Cluj-Suceava-înapoi acasă. Asta la capitolul plimbări – cu treabă m-am învârtit doar prin zonă: București, Constanța, Brăila, Buzău, Călărași, Tulcea.

M-am uitat, însă, la presupusa hartă a megajudețului copt de Băse& Co. În Prahova am fost, ca tot rumânul, la Sinaia și Bușteni (cool, o sa fim în acelaăi giudetz cu Valea Prahovei!), prin Dâmbovița și Argeș am trecut în goana mașinii de vreo câteva ori, în Teleorman și Giurgiu nu am călcat în viața mea. Nu am avut treabă și nici nu am habar ce turism se poate face pe acolo. Călărașiul e la o aruncătură de băț, cunosc zona până la Fetești ca pe buzunarele mele – spre Oltenița, însă, nu am călcat ever.

Așadar, cel puțin jumătate din viitorul județ îmi este total necunoscut (geografic, istoric, economic, social, turistic –  luați-o cum vreți). Mai des am fost în Harghita/Covasna, să spun drept. Mai des la Bruxelles.

Mă mai uit odată pe hartă. Constanța și Tulcea fac frăție pe deasupra noastră cu Brăila, Galați și Buzău – păi prost să fii să nu vezi că asta e zona economică și socială în care s-au învârtit ialomițenii dintotdeauna (pentru totdeauna!) – ăsta e Bărăganul, măi Băse, și Dobrogea strămoșilor noștri, ce-mi bagi matale pe gât încuscrirea împotriva firii cu oameni pe care nu-i cunosc și cu care nu am avut de-a face niciodată, eu, moșii și strămoșii mei?

Și ce dracu’ v-a apucat așa, hodoronc-tronc, pe nepusă masă, frenezia reasamblării țării?

Ce mama lu’ pește o să-mi scrie în buletin? Regiunea de Dezvoltare ADR Sud Muntenia? Unde o să mă duc să mi-l schimb, la Ploiești? Ce prefect o să înjure gazetarul, pe ăla din Ploiești? Ce președinte de Consiliu Județean? Câtă benzină or să consume partidele în campania electorală, câți mici (ha-ha-ha!)?

Și pentru ce, ca să vă iasă vouă mai multă carniță de pe ciolanul gloabei numită România, pe care stați încolăciți ca pitonul pe gazelă? Sictir, demenților!

guraialomitei

foto: gandul.info

14 comentarii

 1. Spuneti-mi va rog ca macar acum se vor mai imputina analfabetii cu ifose ajunsi prin consiile judetene. Ca daca nici asta nu se va intampla iar facem o schimbare de dragul schimbarii in linia formelor fara fond atat de specifice noua. Ne pricepem al dracului de bine sa ne facem ca lucram.
  Cat despre ciuperca din fruntea judetului, ii urez sa ajunga guvernator cand va termina sala de circ a CJI. Adica dupa ce va da coltzul.

 2. MAI INTREBATI-L SI PE TINEL CU CE SE OCUPA ? LA COAFOR SUNT SIGUR CA ARE TIMP , NUMAI DE PROBLEMELE IALOMITENILOR IL DOARE LA BANANA !RUSINE ,RUSINE DAR NICI DE ASTA NU MAI AU ……

 3. Nevermind, am vazut cine.
  http://vioprea.wordpress.com/
  Citez: “Din punctul meu de vedere politicienii sunt OK. Ei fac ce trebuie. Presa nu-şi face treaba aici la noi. Presa nu promovează valori, promovează persoane. Clasa politică e mult mai în regulă decât presa.”
  Wow, asta merita inca un editorial.
  Presa are multe pacate. Cea politica scrie in mare parte la comanda, dupa interese sau dupa simpatii, iar cea de divertisment a coborat nivelul produsului sub orice limite de bun simt. Asta pentru ca nivelul de educatie a publicului este tot pe acolo iar ei aleg calea usoara. Nu o sa pierzi vremea edcandu-ti publicul cand poti sa-l lasi prost si sa-i oferi ce cere. Exista totusi oameni in presa care merita respect. Nu pot spune acelasi lucru despre nici un om politic. Vad ca tie ti se pare OK clasa noastra politica.
  Cele 26 de dosare penale din Parlament sunt OK? Cei cativa primari alesi in functie (doi dintre ei chiar in timp ce se aflau in arest) in pofida unor condamnari pt. coruptie sunt OK? Multimea de politicieni abonati la contracte cu statul (si mai nou cu EU) ti se pare OK? EBA, Vadim sau Becali sunt OK? Faptul ca suntem ultimii in Europa la cele mai multe capitole este OK pentru tine? Sau e cumva vina presei?
  OK atunci, I rest my case.

 4. Atat de prosti sunt uslasii, incat nu pot decat sa preia ce-au gandit pd-l-istii! Mai tineti minte cum criticau proiectul de regionalizare al PD-L? Si acum?…mincinosi, hoti, inclusiv plagiatori, puturosi!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.