Cinci proiectile de artilerie explozive, descoperite de cetățeni în mai puțin de o săptămână

0

Elementele de muniție au fost găsite în comunele Scânteia, Bucu și Săveni, începând cu data de 11.05.2018. Două dintre proiectile, de calibru 76 mm, respectiv 152 mm, au fost descoperite de cetățeni în timp ce efectuau lucrări agricole și de igienizare în gospodăriile proprii. Aceștia au oprit de îndată lucrul și au solicitat echipele specializate ale inspectoratului în vederea ridicării lor.
Ieri, în jurul orei 12.00, un alt apel semnala prezența unor muniții la groapa de gunoi a comunei Săveni. Echipa pirotehnică s-a deplasat la locul indicat de apelant, unde subofițerii pirotehniști au identificat 3 proiectile explozive de artilerie, de calibru 152 mm.
În toate cazurile, muniția descoperită a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii în condiții de siguranță.
În cazul găsirii de muniţie neexplodată, oamenii trebuie să apeleze de urgenţă numărul 112, să evite manipularea, lovirea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.