Cinci tineri sancţionaţi de jandarmi pentru folosire neautorizată de articole pirotehnice

0

????????????????????????????????????

În perioada 25-27 decembrie, jandarmii din cadrul patrulelor de ordine publică ce executau misiuni pe raza municipiului Slobozia, au identificat cinci tineri cu vârste între 15 şi 25 de ani, care foloseau articole pirotehnice.
La controlul corporal asupra acestora au fost găsite peste 30 de articole pirotehnice din categoria F2, interzise de lege.
Jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile de a fi „Operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, pe care le-au înaintat în vederea continuării cercetărilor către I.P.J. Ialomiţa.
Jandarmeria atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului pentru integritatea corporală la care se supun persoanele care le folosesc.
Specificăm faptul că, în conformitate cu Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, contravenţiile stabilite pentru încălcarea dispoziţiilor acestui act normativ sunt cuprinse între 100 – 1000 lei, iar faptele de natură penală pot fi sancţionate cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.