Cine are depozite face pretul graului

0

Ministrul agriculturii si producatorii agricultori au dezbatut astazi cum sa stabilizeze piata astfel incat valoarea adaugata la productia din acest an sa ramana cultivatorilor. Ca sa obtina un pret mai bun la productiile de grau si pentru a-i impiedica pe samsarii de cereale sa tina o valoare mica per kg si in acest an, Dacian Ciolos le-a recomandat producatorilor sa investeasca in silozuri accesand noua sesiune a programului fermierul. 
Nemultumirea majora a producatorilor agricoli este legata acum de lipsa irigatiilor si neimplicarea ANIF-ului pentru punerea in functiune a sistemelor de irigatii. Presedintele Asociatiei Cultivatorilor de Plante Tehnice si Cereale Ialomita, Nicolae Sitaru spune ca intotdeauna irigatiile ajung prea tarziu.
O alta suparare a agricultorilor ialomiteni tine de amanarea acordarii sprijinului pe suprafata care intarzie sa se acorde in judet din cauza controlul de teledetectie prin care se verifica daca suprafetele declarate coincid cu cele cultivate. Ultimul termen anuntat de reprezentantii APIA este pentru luna aceasta.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.