Ciobanul bătut cu sălbăticie şi jefuit de 170 de oi, a decedat

0

Ciobanul din Mihail Kogălniceanu, care a fost snopit în bătaie pe data de 22 septembrie, pentru oile pe care le păzea, a decedat la Spitalul de Urgenţă Bucureşti, unde fusese transportat în stare critică. Deşi a suferit mai multe operaţii, ciobanul venit din zona Galaţiului, a încetat din viaţă după 3 zile de comă profundă. Făptaşul, Oancea Gheorghe, împreună cu ceilalţi doi complici, au fost puşi sub arest preventiv pentru 30 de zile şi urmează a fi judecaţi pentru tâlhărie şi omor deosebit de grav, după ce au recunoscut faptele petrecute în seara de 22 septembrie, şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 20 de ani de puşcărie. Dintre oile furate în acea seară, proprietarilor le-au fost înapoiate doar 70 de oi, restul de 100 nefiind găsite.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit că cei 3 au mai furat oi şi de pe la alte stâne din judeţ, însă, acolo, numărul lor a fost mai mic. O parte dintre oile furate au fost găsite la o stână din localitatea brăileană Mihai Bravu.

Întrebat despre acest caz, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Dinu Alexandru, a declarat cu mâhnire în suflet: „Ciobanul a murit la Bucureşti după ce a fost 3 zile în comă, cu toate că a fost operat la cap. Ceilalţi 3 sunt oameni simpli şi fără prea multă carte, au declarat tot ce au făcut. În plus, au recunoscut că au mai «ciugulit» câte 15-20 de oi de ici de colo. Acum sunt arestaţi şi trebuie judecaţi.”

Se pare că această întâmplare seamănă foarte mult cu balada populară românească „Mioriţa”, în care „baciul moldovan” este omorât de alţi baci pentru a-i lua oile.

Marian Cătălin Frangulea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.