Clientul nostru – Talharul nostru

1

Un client insistent in a cumpara pe datorie doi saci cu ingrasaminte chimice, a reusit sa faca rost de bani chiar din geanta vanzatoarei. Cum hotul neprins e negustor cinstit, pentru deconspirarea autorului, politistii au apelat la memorioa camerei de supraveghere din magazin. Tarasenia e pe cat de complicata pe atat de spumoasa.

Miercuri dimineata,  la magazinul M&G TANASE din Cosereni, s-a prezentat un client vechi insotit de un amic, pentru a cumpara doi saci de ingrasaminte, pe datorie. Dupa lungi parlamentäri, Sefa magazinului si sotul acesteia au convenit sa-l serveasca totusi pe client, cu toate ca acesta avea si o datorie mai veche. Clientul, a lasat si actul de identitate la magazin, drept garantie ca va plati.

In timp ce amicul cumparatorului a mers cu sefa magazinului in depozit pentru a ridica sacii cu ingrasaminte, clientul , profitând de ocazie, si crezând ca nu-l vede nimeni, a intrat in magazin si a sustras din geanta vanzatoarei suma de 150 milioane lei vechi pe care aceasta ii pregatise sa-i duca la banca. I-a infasurat in sapca lui, a iesit in 6 secunde si a plecat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Când  sefa magazinului a revenit in magazin, a descoperit lipsa banilor din geanta.

Ghinionul temporar al hotului este acela cä magazinul este dotat cu sistem de supraveghere video instalat de ELKA SECURITY si momentul furtului a ramas inregistrat clar de doua camere video, din doua unghiuri diferite.

In scurt timp, Reprezentantii Politiei Urziceni, veniti la fata locului, impreuna cu tehnicienii de la ELKA Security, au vizionat pe monitor momentul furtului si l-au arestat preventiv pe inculpat. Acesta se numeste Bogdan Sandu, cu domiciliul in  Fierbinti, cu mutatie la Boranesti.

Firma de securitate a descarcat „via internet” si a predat organelor de politie doua CD-uri cu inregistrarea infractiunii, momentele premergatoare si cele ulterioare. Totodata, s-au furnizat politiei si trei capturi foto cu momentul furtului, scoase la imprimanta, cu incercuirea zonei din care rezulta clar disparitia banilor si imaginea hotului.

Hotul (nestiind ca a fost inregistrat), nu recunoaste fapta iar la numai doua ore dupa infractiune avea un avocat. La 8 ore dupa infractiune, hotul nu a fost pus in fata probei pentru a-si recunoaste fapta, ceea ce a nemultumit-o pe vanzatoarea pagubita de doua ori.

Amicul hotului, si el imortalizat pe inregistrarea video, este de negasit.

Reclamantii sunt profund contrariati de tergiversarea anchetei si sceptici in privinta recuperarii banilor.

Monica Ciocarlan

Later Edit:  Astazi dupa amiaza,  hotul si–a reconsiderat pozitia. Dupa ce ieri toata ziua la tinut pe nu in brate, negand orice implicare in furtul din magazin, dupa mediatizarea cazului in buletinele de stiri Radio CAMPUS, Bogdan Stancu s-a prezenta la politie si a recunoscut ca a luat bani din geanta sefei din magazin, dar o suma mult mai mica decat cea reclamata. Strategia avocateasca  poate fi demontata insa de femeia pagubita care are documente doveditoare pentru toata suma de 150 de milioane de lei vechi sustrasa din geanta.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.