CNMV – arc peste timp

0

_DSC3651

Conducerea Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Slobozia organizează întâlniri între generaţiile mai vechi de absolvenţi şi elevii de azi pentru a împărtăşi experienţe din viaţa de liceu, impresii despre cadrele didactice şi informaţii privind orientarea profesională. Directorul Vitalie Buzu apreciază că prestigiul şcolii derivă în primul rând din calitatea absolvenţilor săi.

Prima întâlnire a avut loc cu participarea a 4 absolvenţi din prima generaţie a Şcolii medii mixte şi a făcut deliciul tinerilor care au aflat că şi pe vremea lor se învăţa mult şi inutil…

Petre Terzi, Cornel Muşat, Marieta Stoica şi Alexandrina Dâncescu au terminat liceul în 1955 şi s-au prezentat generaţiilor de azi.
Pe cât de multe, pe atât de intense au fost amintirile absolvenţilor de acum 60 de ani.
În prima grupă de liceu din Ialomiţa, în clasă au fost 52 de elevi, 14 fete şi 36 de băieţi, iar notiţele lor au ţinut loc de manuale generaţiilor următoare. Diferenţele între cursurile de început şi cele de azi sunt ca o prăpastie…
Captivaţi, liceenii au aflat de la primii absolvenţi ai liceului despre cum erau apreciaţi cei mai buni elevi la învăţătură.
Întâlnirea a durat două ore şi s-a încheiat la terminarea programului de şcoală.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.