Cod Galben de caniculă pentru 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti, de duminică până marţi

2

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare meteorologică Cod Galben de caniculă valabilă în intervalul 28-30 iulie pentru 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Judeţele afectate vor fi Satu-Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, dar şi Capitala.

Conform atenţionării, în intervalul menţionat vremea va deveni caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor depăşi 36-37 de grade, iar în sud-vest, izolat, se vor situa în jurul valorii de 39 de grade.
Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.

AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi)

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

2 comentarii

  1. Votanti usl, sustinatori ai lui stoica-psd,, racoriti-va cu apa de la robinetele din Slobozia! Beti multa apa servita de stoica&co, poate scapa si Slobozia de prostia nemuritoare!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.