Cod portocaliu – BULETIN INFORMATIV Nr. 43 din 7 februarie 2010

0

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa informează că poliţiştii rutieri şi de ordine publică, acţionează la această oră (10.15) cu efective sporite, în colaborare cu echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, în toate localităţile judeţului, pentru a fluidiza circulaţia pe toate drumurile şi a facilita accesul utilajelor de deszăpezire în zonele în care se circula cu dificultate.

Pentru dirijarea circulaţiei şi îndrumarea conducătorilor auto în judeţul Ialomiţa au fost instituite trei filtre rutiere la intersecţia DN2 cu DN 1 D, în localitatea Urziceni şi pe DN 2C, în localitatea Amara, în ultimul punct poliţiştii informând conducătorii auto cu privire la faptul că traficul rutier este întrerupt temporar pe DN 2C, în localitatea Padina, judeţul Buzău, pentru intervenţia echipajelor de deszăpezire. De asemenea, conducătorii auto care nu au autoturismele echipate corespunzător, de iarnă, sunt sfătuiţi să nu îşi continue deplasarea neechipaţi, existând riscul să rămână blocaţi în trafic şi astfel să blocheze întregul trafic rutier.

Traficul  rutier continuă să fie întrerupt pe 17 segmente de drumuri judeţene şi comunale din judeţ, astfel:

DC 19 Dinspre DN2 – sat Livedea

DJ 313 Axintele – Horia

DJ 201 Adâncata – Moldoveni

DJ 101 Brazi – Nuci

DC 15 A Brazi – Gherghiţa, judeţul Prahova

DC 78 Brazi – Ciorani

DC 20  Armîşeşti – Malu Roşu

D 16 Adâncata – DN1D

DC 4 Ion Roată – Valea Măcrişului

DJ 203 B Gârbovi – Valea Măcrişului – Grindu

DC 42 Valea Măcrişului – Grindaşi

DC 306 A – Ciochina – Crunţi

DC 37 Balaciu – Crăsani

DC 10 Jilavele – Slătioarele

DJ 102 H Cotorca – Colelia

DJ 201 B Ciochina – Sălcioara

DJ 102 H Miloşeşti – Reviga – Cocora – Colelia – Grindu.

Reamintim că  CNADNR împreună cu Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a luat măsura restricţionării circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale din judeţul Ialomiţa  în intervalul 7 februarie, ora 06.00 – 8 februarie, ora 06.00.

Măsura a fost luată ţinându-se cont de avertizarea meteorologică de cod portocaliu emisă în cursul zilei de ieri de ANM, în scopul evitării înzăpezirii maşinilor şi pentru protejarea vieţii participanţilor la trafic.

Pe toate aceste drumuri se acţionează pentru deblocare în colaborare cu reprezentanţi ai Secţiei Drumuri Naţionale şi Judeţene Ialomiţa.

Totodată, vă informăm că la această oră, cu excepţia celor 17 segmente de drumuri amintite, se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă pe toate arterele judeţului, traficul rutier fiind redus.

Le recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar dacă este absolut necesar, şi numai după ce, în prealabil, s-au informat cu privire la situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

insp. SALAORU DANIELA, COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.