Cod portocaliu de vreme rea și pe calea ferată

0

Iminența viscolului încă așteptat să se abată asupra sud-estului României face ca C.F.R. Călători să restricționeze traficul pe mai multe linii din zona aflată deja sub incidența codului portocaliu de vreme severă.
Compania a anunțat în urmă cu puțin timp că a anulat circulația a trei perechi de trenuri care făceau în mod tradițional legătura între Ciulnița și Slobozia Veche.
Pentru evitarea unor situații nedorite și pentru eliberarea liniilor în vederea intervențiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri , traficul de călători urmând să fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate.
în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.
Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.
În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.
Pasagerilor li se recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau telefonic, la 0219521.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.