Cod roşu de inundaţii în Ialomiţa

0

FLR_3164

Având în vedere evoluţia nivelurilor şi debitelor de pe râul Prahova, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, Administraţia Bazinală de Apă Buzău – Ialomiţa a instituit cod roşu local pe sectorul râului Prahova, la staţia Adâncata, aval de confluenţa cu râul Teleajen, respectiv râul Ialomiţa, pe sectorul aval confluenţa cu râul Prahova, până la staţia hidrometrică Coşereni (judeţele Prahova şi Ialomiţa). Râurile se află la limita de tranzitare a digurilor şi sunt posibile depăşiri ale cotelor chiar şi pe sectoarele îndiguite.
Potrivit informaţiilor oficiale, codul roşu este instituit preventiv pentru ca autorităţile locale să fie vigilente în cazul în care s-ar impune, pe lângă monitorizare şi intervenţie, luarea unor măsuri suplimentare pentru populaţie. Hidrologii avertizează asupra faptului că pot apărea probleme deosebite în mai multe localităţi din judeţele aflate sub avertizare, precum şi fenomenul de băltire din cauza precipitaţiilor abundente cu caracter local din ultimele 24 de ore.
Echipele Apelor Române acţionează cu utilaje şi oameni, acordând suport autorităţilor locale şi inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. În sectoarele îndiguite, s-a impus întărirea liniilor de apărare cu saci şi monitorizarea foarte strictă pe sectoarele aflate sub avertizare. De asemenea, s-a dispus supraînălţarea digurilor cu saci, cu până la 30 cm, în vederea protejării localităţilor aflate sub avertizări.
http://urziceniultau.ro/

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.