Colectă de alimente la Magazinul „Ialomiţa”

0

Timp de trei zile, voluntarii Filialei de Cruce Roşie desfăşoară o campanie de strângere de alimente pentru bătrânii aflaţi în dificultate. Colecta se face în complexul comercial Ialomiţa, unde tinerii fac apel către doritori ca, la finalul cumpărăturilor obişnuite, să doneze orice produs consideră de folos pentru familiile nevoiaşe. În semn de recunoştinţă pentru generozitatea lor, donatorii îşi pot măsura gratuit tensiunea arterială.

Director Crucea Roşie Ialomiţa, Valentina Hornea explică necesitatea unor colecte repetate de alimente: „Ne-am gândit că nu putem să ajungem la aceşti oameni doar de Paşte şi de Crăciun pentru că şi ei mănâncă în fiecare zi, la fel ca noi. Când văd anchetele sociale cu venit zero, sau 120 de lei, cel mult 200 de lei, rămân înmărmurită. Am întrebat pe cineva când a fost ultima dată la cumpărături şi m-a întrebat ce înseamnă asta. Vă daţi seama? O bătrână ne-a povestit cum întinde ea de un litru de ulei pentru a-i ajunge cât mai mult timp. Aceşti oameni nu au bani nici pentru mâncare, cu atât mai puţin de medicamente.”

Fie că sunt abordaţi de voluntari, fie că doresc să-şi verifice valoarea tensiunii, sau pur şi simplu văd coşul în care se strâng alimente, clienţii magazinului se dovedesc darnici la fiecare campanie umanitară, după cum precizează coordonatoarea grupei de voluntari Leona Vintilă: „Într-o oră de când am început am strâns foarte multe produse de bază: ulei, orez, zahăr, paste făinoase, chiar şi dulciuri. Puţin de la fiecare cu puţin de la fiecare ajunge pentru toţi.”

Darurile sunt extrem de folositoare pentru cei la care ajung, dar gestul de a dărui aduce bucurie şi celor care îl fac, şi mai ales devine un bun exemplu: „Donez din suflet, mai ales că sunt şi cu băieţelul şi este important să vadă şi să înveţe să fie bun, altruist”, spune o tânără mămică. Georgiana se numără printre voluntari şi participă la campanii atât pentru a-i ajuta pe alţii cât şi pentru ea: „Nimic nu e greu şi mă bucură să ajut oamenii. Asta o fac pentru mine, să mă ajute pe mine ca persoană.” 

În baza de date a Filialei Judeţene de Cruce Roşie Ialomiţa figurează 100 de familii care au nevoie de susţinere şi ajutor. Campania se desfăşoară în perioada 26-28 septembrie, iar voluntarii sunt prezenţi la Magazinul Ialomiţa între orele 15 şi 17.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.