Colombo, trimis pe fundul mării să caute hidroforul de la Şcoala Gura Ialomiţei

0

Pentru că ex- directorul Simion Alexandru „a fost băiat bun“ şi şi-a dat demisia din funcţia de director al Şcolii Gura Ialomiţei fără a pune probleme, pentru a face loc unui amic de-al şefului Inspectoratului Şcolar, Ilie Stavăr, „generalul”, a decis, totuşi, „să-i predea o lecţie“. Astfel, pentru că este profesorul nr. 1 al judeţului, „Generalul“, alias Colombo, a trimis la şcoala Gura Ialomiţei auditul intern al IŞJ-ului timp de câteva zile pentru a căuta cele mai mici lipsuri din inventarul şcolii, de care responsabil este doar fostul director.

Şi ce credeţi că a descoperit lipsă Colombo, cum i se spune prin inspectorat? La inventar au ieşit lipsă două – trei palete de ping-pong, care au fost, probabil, rupte din cauza gradului de uzură acumulat în decursul anilor şi câteva mingi pentru jocurile sportive, care şi ele probabil au fost aruncate pentru că s-au spart. Pagubă mare domnule inspector! Cum se poate să dispară din patrimoniul şcolii aceste obiecte de mare „valoare”? Vă daţi seama că prejudiciul adus, prin utilizarea acelor obiecte folosite doar la ora de sport, poate ajunge în cel mai rău caz la 100 de lei? Două – trei palete de ping-pong care costă în Bazar 3 lei – bucata şi câteva mingi care costă 10-20 de lei fiecare. Ce să facă fostul director cu ele?

Însă, ţinta lui Colombo nu erau paletele de ping-pong, ci un hidrofor, care din sursele sale (nea Malancă?) a dispărut din şcoală. Dar, haideţi să vă lămurim noi, domnule „detectiv Columbo”, cum a ajuns hidroforul acela la şcoală. Hidroforul acela a apărut în curtea şcolii încă de pe vremea când pe domnia voastră nu o interesa nimic despre Gura Ialomiţei sau nici măcar nu ştiaţi că există pe hartă. A fost cumpărat de primarul Ioan Jipa, „prietenul” dumneavoastră, pentru ca elevii să aibă apă în şcoală. Acum, ca să puteţi finaliza ancheta şi să dormiţi liniştit că aţi „rezolvat” şi acest caz, vă spunem unde a dispărut hidroforul. Când şcoala a fost racordată la sistemul de distribuţie a apei curente, hidroforul nu mai era necesar şi aşa cum era normal, Jipa l-a luat de acolo şi l-a dus la primărie, unde este ţinut în magazie, pentru a putea fi folosit în cazul în care va fi nevoie de el.

Primarul Jipa: „Stăvărache poate să caute hidroforul pe fundul mării”

Despre acest audit intern, am vorbit atât cu cel care a fost vizat, cât şi cu cel care este „vinovat” pentru apariţia şi dispariţia miraculoasă a hidroforului.

„Stavăr poate să caute hidroforul pe fundul mării. El ştie ce s-a făcut cu hidroforul acela la şcoală? Ştie de unde a venit hidroforul ăla acolo? Eu am altă treabă aici. Nu am eu chef de hidroforul lui Stavăr şi de toate prostiile lui. Hai, domnule, să fim serioşi, asta e campanie electorală făcută de domnul Stavăr! Îi trebuie palete? Le fac eu acuma din fund din acela de mâncare şi îi zic <Uite, domnule, astea sunt paletele>. Nu e om de înţeles! Paletele acelea se pot rupe imediat după ce le dai copiilor să se joace cu ele. Hidroforul e la noi la Primărie, pentru că l-am luat de la şcoală, că nu mai era de folos. Oricum, domnul Stavăr ar fi bine să ne lase în pace, cu hidroforul şi cu microbuzele lui. Noi, aici, suntem oameni serioşi şi vrem să facem treabă, nu avem timp de jocuri d-astea politice. Domnul Simion e om serios şi e păcat că i se aduc acuze de genul acesta”, ne-a declarat „vinovatul”, Ioan Jipa.

Fostul director: „ M-a terorizat o lună de zile cu inventarul acesta”

Deşi l-am deranjat de la oră, pentru că nu mai suportă acuzele ce i se aduc şi presiunea din partea „generalului”, profesorul Simion Alexandru, a făcut o pauză de 5 minute şi a tras aer în piept pentru a ne relata ce i s-a întâmplat.

„Au ieşit nişte lipsuri. Palete de tenis de masă, nişte mingi, care au fost folosite. Asta e. Eu sunt de acord să le plătesc. Nu ştiu de ce se împiedică de mine acest inspector general. Eu, când am venit la şcoală, nu am găsit nici un hidrofor, dar era în acte. Când m-am interesat, am aflat că este de la primărie. Nu mai avem nevoie de el pentru că acum suntem conectaţi la sursa de apă a comunei. Nu ştiu ce vrea să facă domnul Stavăr, probabil să demonstreze că sunt vreun imbecil sau ce? Dacă nu aş fi tare de nervi aş fi luat-o razna. M-a terorizat o lună de zile cu inventarul acesta. M-am dat deoparte ca să nu fiu amestecat în problemele existente aici, dar acum nu mai suport. Mi se aduc nişte acuzaţii deosebit de grave care nu sunt adevărate. Dacă erau adevărate recunoşteam şi plăteam. Dar aşa? Ce vrea de la mine? Nu înţeleg ce are cu mine!”, a încheiat fostul director al Şcolii Gura Ialomiţei, Simion Alexandru.

Ca să vă reamintim, domnule „general, detectiv şi führer”, noi nu scriem de capul nostru ceva despre dumneavoastră, ci, pur şi simplu, asta faceţi dumneavoastră zilnic la Inspectorat. Adică, de capul dvs. Nici noi nu înţelegem ce v-a căşunat pe bietul om, pentru că el nu a făcut decât să se dea la o parte din calea domniei voastre, ca să evite exact situaţia în care a ajuns acum. Dacă pe primarul Jipa nu-l aveţi la inimă fiindcă este din alt partid, cu Simion Alexandru ce aveţi? Pentru că este apolitic domnul profesor, fost director de şcoală – din cauza dumneavoastră.

Dosarele X & Cătălin Frangulea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.