Combinatul chimic din Slobozia va rămâne din martie cu 150 de oameni pe platformă

0

Picture 1162

Cel mai mare angajator al judeţului, la un pas de desfiinţare. Combinatul chimic din Slobozia va rămâne din martie cu 150 de oameni pe platformă. Muncitorii s-au săturat de promisiuni şi nu mai vor să se întoarcă la acest angajator, ceea ce periclitează orice posibilă repornire a fabricii de îngrăşăminte.
Cea mai mare parte a angajaţilor de la combinatul chimic din Slobozia vor intra în şomaj de la 15 martie. Săptămâna aceasta, au fost înmânate nominal deciziile de încetare a raporturilor de muncă, iar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa au fost notificate cu privire la concedierea colectivă a 450 de persoane. Dintre acestea jumătate pleacă în şomaj, pentru aproximativ 100 angajaţi pe perioadă determinată expiră durata contractului, iar restul îl reprezintă pensionari angajaţi. Nemulţumirea majoră a tuturor este că nu şi-au primit drepturile salariale complete pentru lunile iunie, iulie şi august 2015, iar din septembrie până în prezent nu au mai fost plătiţi doar în decembrie.
Combinatul chimic de la Slobozia se află din luna mai 2015 în întrerupere de activitate şi cu toţi salariaţii în şomaj tehnic. În ultimele 10 luni, societatea a depus la Inspectoratul teritorial de muncă notificări privind concedierea colectivă a 600 din cei 800 de salariaţi câţi existau în primăvara anului trecut. Printre motivele invocate se numără lipsa comenzilor, spune şeful serviciului relaţii de muncă, Aurelia State:

Concedierile actuale vizează peste 400 de salariaţi, din care doar 237 vor intra în şomaj, precizează purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, Aura Dobrin:

Din cel mai mare angajator al judeţului, cu peste o mie de salariaţi, pe platforma combinatului chimic vor mai rămâne de luna viitoare circa 150 de salariaţi pentru paza instalaţiilor.
La momentul actual, cel mai mare angajator din Ialomiţa figurează Alison Hayes, de la Urziceni, însă 70% din forţa de muncă folosită de societate o reprezintă salariaţii din judeţul Buzău. În topul angajatorilor se află spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia, cu peste 800 de salariaţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului cu peste 500 de angajaţi, Expur cu 433 salariaţi, Tricotaje Feteşti cu 420 angajaţi, Avicola Slobozia cu 388, Geo Moda Urziceni cu 383 salariaţi, Oyl Company cu 330 şi Intercereal Movila cu 315 angajaţi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.