Comment

10

DSC01565

Pe vremea noastră (ehe, taică!) la școală prestam o chestie numită muncă patriotică. Ceea ce se cheamă acum voluntariat. Ei, dragii moșului, uneori, la munca asta patriotică făceam curat în curtea școlii. Priviți poza – nu este curtea școlii, este tăpșanul dintre Inspectoratul Școlar Județean și cârciuma nu-știu-care. De la cârciumarul Manache n-am pretenții, de la vecinii lor, da. Aduceți, oameni buni, o mână de copii și în 15 minute umpleți 10 saci de gunoi cu ce e acolo! E greu?

PS: grăbiți-vă, până nu vin cu drona, să vedem mizeria în toată splendoarea ei!

10 comentarii

 1. Intradevar trebuie facut curat dar nu de copii ,angajati care lucreaza in cladire daca ar iesi 10 minute fiecare cum ar fi .Dar cum suntem prea domni de birou cum sa coboare la nivelul de a ridica o hartie de pe jos. Asa cum arata imprejurul cladiri asta arata cum se intereseaza si de scolile din judet.

 2. Copiii nu trebuie aduşi ca obligaţie, ci ca propunere de voluntariat, sub supravegherea unui cadru didactic. Nu consider a fi o umilire a elevilor. Nici pe vremuri dacă nu mergeai la curăţenie în parc, nu păţeai nimic. Noi, elevii, abia aşteptam să ieşim la aer să ne zbenguim. Cu munca, mai uşurel. Tot cei de la IGO făceau treba.

   • Munca nu a omorit pe nimeni, asa este. Dar ma duc la munca voluntara daca vreau eu, la initiativa mea.
    Cind esti chemat, invitat, devine un fel de obligatie. Iar pe terenul ala sa faca ordine proprietarul, nu vecinii. Articolul este manipulator.

     • Nu inteleg de ce, atunci cind contrazici un ziarist, acesta crede ca i se raspunde chiar de catre cei vizati in articol.
      Bineinteles ca articolul este manipulator. Nici macar nu stiti al cui este terenul respectiv dar induceti ideea ca apartine ISJ-ului. Asta daca discutam strict legal, Ca ălora le place sa stea cu mizeria sub nas, e alta discutie.

     • Tocmai, că nu contează al cui este terenul, dacă te respecți, pui mâna și faci curățenie! O dată, de 2 ori, de 10 – și când nu mai rabzi, faci presiuni la primărie să curețe ei.

     • Ba da, conteaza al cui e terenul, proprietarul e pricipalul responsabil. Din cite tin minte, ar trebui sa fie ingradit, parca asa spune legea, nu? Vezi cazul Ionuț.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.