Comunicat de Presă CNADNR

0

Având în vedere că suntem în plină perioadă de concedii, și că în ultima vreme, la podul de la Fetești, punctul de trecere cu plată cash a fost cel mai solicitat, înregistrându-se cozi în anumite perioade de timp, recomandăm conducătorilor auto, care merg spre litoral, să achite tariful de trecere de la stația de taxare Fetești prin SMS sau prin plata în benzinării. Îi sfătuim pe toți șoferii să folosească aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul “e-Tarif” cu o viteză de maxim 50 km/h. Având în vedere noutatea sistemului alternativ de plată (SMS și benzinării) și faptul că el nu este încă foarte cunoscut de către conducătorii auto, facem un apel la mass-media, și mai ales la posturile de radio, care sunt atât de ascultate în mașini, să ne ajute cu popularizarea acestor variante de plată.
Menţionăm că, atât pentru plata prin sms cât şi folosind plata în benzinărie, poți trece rapid pe pod și poți plăti chiar și a doua zi, până la ora 24.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA reaminteşte utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România că începând cu data de 30.04.2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se realizează prin intermediul achitării tarifului în benzinării sau prin SMS.
Totodată, dorim să aducem la cunoștință utilizatorilor cateva informații necesare privind achitarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă:
Ø tariful poate fi achitat la stații de distribuţie a carburanților aparținând OMV, PETROM, MOL, ROMPETROL (stațiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe site-ul CNADNR SA: www.cnadnr.ro);
Ø prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS);
Ø cash la stația de taxare Fetești.
Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizați sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.
Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori, semnalizate corespunzator. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și care nu a fost utilizat rămâne valabil 12 luni de la data achitării.
Utilizatorii sunt rugați, ca la achitarea tarifului de trecere, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizați ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecția ulterioară a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizandu-se doar în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.
Un tarif de trecere achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, în această situație urmând a se încheia un proces verbal de contravenție.
Informații privind achitarea tarifului de trecere se regăsesc și pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la secțiunea Peaj Fetești (e-Tarif).

Lăsați un mesaj