COMUNICAT DE PRESĂ: PRO ROMÂNIA – Filiala IALOMIȚA privește cu stupoare la modul în care PNL înțelege să guverneze țara aflată în criză

0

Organizația PRO ROMÂNIA – Filiala IALOMIȚA privește cu stupoare la modul în care PNL înțelege să guverneze țara aflată în criză profundă.
Desemnat de Președintele Iohannis să formeze un nou guvern, dl Câțu a ratat ocazia de a se manifesta ca om de stat, arătându-ne micimea, lașitatea și frica de asumare a conducerii unui executiv ce ar fi trebuit învestit tocmai pentru gestionarea situației dificile în care se află oamenii și instituțiile statului.
Fuga din Parlament, la câteva minute înaintea votului, precum și explicațiile penibile pe care le-a oferit dl Câțu ulterior părăsirii frontului, ne arată că suntem îndreptățiți să fim îngrijorați în legătură cu modul în care PNL exercită guvernarea pentru care, evident, nu era pregătit și nici capabil.
Urmare atitudinii iresponsabile a dl senator PNL Vergil Chițac, care, deși știa din 06.03.2020 despre posibilitatea de a fi infectat, nu a făcut cunoscut, membrii Guvernului interimar PNL sunt în autoizolare.
Cu toate acestea, Președintele Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban, ca premier, deci bătaia de joc față de români continuă și dorește instalarea unui Guvern care va lucra pentru români prin telefon.
Situația creată de Președintele Iohannis are urmările pe care toți românii le văd.
Este de neînțeles cum va fi învestit noul Guvern, având în vedere situația parlamentarilor ce au intrat în contact direct sau indirect cu dl Chițac și cum va lucra un Guvern aflat în izolare.
Ialomițenii sunt pe bună dreptate îngrijorați despre modul în care reprezentanții acestui Guvern în teritoriu gestionează situația COVID-19 în județul nostru, crizei sanitare, economice, sociale, alăturându-i-se lipsa de încredere în instituții.
Odată în plus se dovedește ca propunerea Președintelui Victor Ponta, de a fi desemnat premier dl Raed Arafat, a fost una oportună și necesară, aceasta fiind singura persoană din aparatul de stat la care românii se uită zilele acestea cu încredere și speranță.
Astăzi PRO ROMÂNIA a propus o echipă competentă și serioasă pentru guvernarea României: dl Raed Arafat – premier, dl Florin Georgescu – vicepremier și dl Adrian Sreinu – Cercel – ministru al sănătății, aceasta fiind, în opinia noastră, soluția pentru minimalizarea efectelor COVID-19 și luarea celor mai bune măsuri pentru protejarea românilor.
Opinăm că statele care au procedat la instituirea stării de urgență din cauza COVID-19 au procedat înțelept, însă României, astăzi, i se refuză o astfel de măsură, dat fiind că un Guvern interimar nu poate gestiona o astfel de stare.
Pe această cale anunțăm că Organizația PRO ROMÂNIA – Filiala IALOMIȚA, acționează cu responsabilitatea cerută de situația existentă și fiind solidară cu populația acestui județ, și-a suspendat activitățile politice de precampanie.
Coordonator Filiala IALOMIȚA – Partidul PRO ROMÂNIA
Ing. PETRE GIGI

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.