Conacul Marghiloman de la Hagieşti va fi restaurat cu 2,2 milioane de euro

0

Restaurarea Conacului Marghiloman, monument istoric de importanţă naţională situat în satul Hagieşti, comuna Sineşti, judeţul Ialomiţa, va dura 42 de luni cu o finanţare de 2,2 milioane de euro, potrivit Institutului Naţional al Patrimoniului.
Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), în calitate pe promotor de proiect, alături de partenerii săi, Asociaţia Sonoro, Asociaţia Moara de Hârtie şi Colegiul Universitar pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Norvegia anunţă startul proiectului Restaurarea şi punerea în valoare a Conacului Marghiloman, în valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de euro.
Proiectul este câştigător al unei finanţări nerambursabile în valoare de 9.431.069.42 de lei, obţinută în cadrul Programului RO-CULTURA – Apelul Restaurarea şi revitalizarea monumentelor Istorice, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021.
„Urmează 42 de luni de proiect (octombrie 2020 – aprilie 2024) în care decidenţii şi locuitorii comunei Sineşti şi ai împrejurimilor vor juca un rol la fel de important în viitorul proiectului de restaurare şi al Centrului cultural pe care-l va găzdui precum însăşi Conacul şi specialiştii care-l vor readuce la viaţă. Am propus acest proiect amplu în cadrul competiţiei RO-CULTURA pornind de la o serie de nevoi concrete – educaţie, formare continuă, regăsirea şi valorificarea unui specific local – evidenţiate în urma consultării comunităţii de la Hagieşti şi ne bucurăm că ele au fost validate de finanţator”, declară Ştefan Bâlici, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului.

Articol complet

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.