Conducerea USR a fost în vizită de lucru în județul Ialomița

0

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, și fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, alături de reprezentanții USR Ialomița, au vizitat o fabrică de lactate din vestul județului și s-au întâlnit cu aleșii locali pe care partidul îi are în teritoriu.
Din discuțiile cu antreprenorii, președintele USR, Cătălin Drulă, a rezumat într-o conferință de presă neajunsurile pe care aceștia le întâmpină: ” I-am întrebat care sunt problemele lor. Toți spun invariabil: accesul la finanțare! Să fie foarte clar. Dobânzile au ajuns atât de mari pentru că avem inflație mare. Iar inflație mare avem din cauza acestui Guvern. Acest Guvern s-a finanțat din scumpiri. Scumpirile acestea pe care le vedem nu sunt un fenomen natural ca …ploaia. Se întâmplă din cauza politicilor fiscale ale acestui Guvern PNL-PSD, care cheltuiește fără măsură și care se împrumută în disperare pentru a finanța aceste cheltuieli.”
Vicepreședintele USR, Vlad Voiculescu, a atras atenția asupra lipsei persistente a resursei umane din sănătate: ” Dacă vorbim onest suntem într-un județ care este în întregime defavorizat din punct de vedere a resursei umane din sănătate. Nu avem medicii de care avem nevoie în zona rurală aproape nicăieri în țară.”
Fostul ministru al sănătății reclamă închiderea platformei unde cetățenii puteau să notifice lipsa unor medicamente: “În 2016 am creat o platformă online care se numea medicamentelipsă.ms.ro unde fiecare cetățean, fiecare medic, asistentă, infirmieră putea să meargă și să semnaleze lipsește medicametul X, pe un formular puteai să notifici autoritățile statului. M-am angajat atunci ca ministru că voi răspunde în 3 zile . Între timp, dacă intrați pe www.medicamentelipsă.ms.ro puteți să vedeți că acest site nu mai funcționează.”
Declarațiile de presă au fost făcute la Sediul USR Ialomița, unde președintele Filialei, Octavian Săvoiu a precizat că, pentru alegerile locale din 2024, USR va avea candidat propriu pentru Primăria Slobozia.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.