Consiliul Județean Ialomița a dotat Spitalul Județean de Urgențe Slobozia cu patru noi aparate ultramoderne, ce au o valoare totală de 1.521.434,50 lei

0

A fost achiziționată o platformă automată Real Time PCR, în valoare de 224.555,00, care va permite prelucrarea rapidă și identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populației din județul Ialomița. Totodată, Secția de anestezie și terapie intensivă a fost dotată cu un aparat Bronhoscop, în valoare de 83.884,50 lei. Acest instrument prezintă o importanță deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronșic folosit în scopul diagnosticării afecțiunilor respiratorii și al efectuării unor manevre terapeutice (prelevarea de specimen pentru cultură și biopsie, lavajul arborelui traheobronșic, extragerea corpurilor străine etc.).
Secția de oncologie a fost dotată cu o instalație de mamografie digitală, în valoare de 960.000,00 lei, fiind a patra secție de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deține un mamograf. Aceasta reprezintă cea mai performantă tehnologie în ceea ce priveşte identificarea leziunilor de la nivelul sânului.
Nu în ultimul rând, a fost achiziționat un Aparat Rx mobil cu brat C- Cios Connect, în valoare de 253.000,00, ce va putea fi utilizat pentru intervențiile chirurgicale de zi cu zi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.