Consiliul Judeţean Ialomiţa a fost constituit parte vătămată

0

ioan martin

Consiliul Judeţean Ialomiţa a fost constituit parte vătămată în dosarul penal în care sunt trimişi în judecată preşedintele Silvian Ciupercă şi 4 angajaţi ai instituţiei.
Înştiinţarea a fost făcută de Tribunalul Bucureşti, care îi invită pe reprezentanţii autorităţii judeţene la şedinţa din 25 august. Executivul Consiliului Judeţean a decis ca instituţia să fie reprezentată de juriştii proprii, deşi aceştia pot fi consideraţi în conflict de interese, pentru că printre persoanele trimise în judecată se află şi directorul Serviciului de Achiziţii şi Patrimoniu, Cezar Vâlcan.
Dosarul DNA privind Consiliului Judeţean Ialomiţa vizează corectitudinea unor contracte cu finanţare nerambursabilă şi de concesionare a unor terenuri agricole. Prejudiciul a fost estimat de anchetatori la 1,5 milioane de euro şi este contestat de executivul Consiliului Judeţean, iar consilierii judeţeni au refuzat să se constituie parte civilă în dosar, aşa cum au cerut procurorii de caz. Vicepreşedintele Ioan Martin explică: “dacă există un pejudiciu, asta o stabilește judecătorul sau completul de judecată. Noi puteam să ne constituim ca parte civilă dacă reușeam să identificăm un prejudiciu, cu mai multe condiții – nivelul prejudiciului, cauzalitate și felul în care s-a produs. Așteptăm judecarea procesului și dacă se va constata un prejudiciu, atunci vom proceda la recupererea lui.”
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi doi directori ai A.D.R Sud Muntenia.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj