Controale urmate de sancțiuni în unități de alimentație publică

0

În perioada 16.08 – 22.09.2017, consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat un număr de 121 controale în unităţi ce desfășoară activități de abatorizare, tranşare şi procesare carne, procesare lapte şi produse din lapte şi unităţi de vânzare cu amănuntul, magazine alimentare și unități de alimentație publică.
În urma acestor controale a fost identificată o unitate ce desfăşura activitatea de procesare produse lactate în condiţii de igienă necorespunzătoare şi fără să deţină autorizaţie sanitară veterinară de funcţionare.
Au mai fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă în timpul activității de producție, ambalarea, etichetarea și depozitarea produselor alimentare si utilizarea de produse cu termen de valabilita expirat.
Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 22 sancțiuni, 2 avertismente şi 20 de amenzi contravenţionale în valoare de 61.100 lei şi s-a dispus ca masură complementară confiscarea şi neutralizarea în unitati autorizate a unei cantităţi de 4287,8 kg carne, produse din carne, produse din lapte si peşte.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.