Cooperativa Muncă în Zadar

4

sorin iordache

foto: Florin Floreanu

Fiecare sfirsit de an este prilej de bilant, in toate domeniile, si sportul ialomitean nu face exceptie. Se fac clasamente pe cluburi, pe sporturi, pe judet, etc. Rolul lor este firesc: evidentierea meritelor tuturor sportivilor si antrenorilor care au obtinut rezultate de exceptie pe parcursul acestui an. Am trimis Directiei judetene de sport un email in care am scris asta:
Cele mai importante rezultate din anul 2012 ale lui Sorin Iordache sint urmatoarele:
– Campion National la dublu la Nationalele de iarna la categoria U14;
– Vicecampion National la simplu, la Nationalele de iarna U14;
– Campion National la dublu la Nationalele de vara U14;
– Vicecampion National la simplu, la Nationalele de vara U14;
– Finalist la Internationalele de la Timisoara, Chisinau, Svilengrad, U14;
– Semifinalist la Internationalele de la Cimpina, Sliven U14 si la Chisinau, U16;
– Locul 3 la Mastersul National U14;
– Locul 1 in clasamentul FRT in cea mai mare parte a anului 2012, la U14;
– Locul 10 in clasamentul FRT, la U16;
– Component al echipei nationale a Romaniei participante la Europenele de vara 2012;
– Cistigator a 5 turnee nationale U14;
– Locul 72 in clasamentul european la categoria U14;
Nu am fost invitati la nici o festivitate, am aflat intimplator de pe siteul sus numitei directii, conduse de vesnicul domn Crutu, de un clasament in care Sorin este pe locul 7, pe acelasi loc ocupat de un fotbalist si de o handbalista!! Vreau sa fie clar: nu contest in nici un fel valoarea, munca sau rezultatele obtinute de oricare din sportivii din acest judet. Insa pentru mine este absolut evidenta nedreptatea crasa facuta si in acest an, ca si in urma cu doi ani, fiului meu! Anul trecut, locul 1 in acest top a fost ocupat de un scrimer vicecampion national, iar in acest an, un dublu campion national si dublu vicecampion national la tenis, se claseaza pe locul 7?? In fata sa sint clasati handbaliste, scrimeri si fotbalisti ?? Singurul care isi merita locul ocupat este scrimerul de pe locul 2, campion national in acest an, in rest, toti sint sportivi merituosi, dar cu rezultate necunoscute! Ii felicit pentru munca depusa, pentru sacrificii, le urez mult succes mai departe, insa vreau sa stie ca eu am acasa 4 tricouri de campion national, care sint infinit mai valoroase decit locul ocupat intr-un clasament subiectiv, facut in baza unor interese mici, fara nici o legatura cu performanta sportiva! Le spun si pe aceasta cale tuturor celor care au intocmit acest clasament, sa le fie rusine, iar daca aduc vreun argument care sa le sustina in vreun fel acest top rusinos, eu imi asum greseala si imi va fi mie rusine de acuzatiile aduse!
Daca veti crede de cuviinta ca aceste sarbatori pot fi “umbrite” un pic de aceste rinduri, le puteti publica! Daca nu, nu va fi nici o suparare, eu va urez Sarbatori Fericite cu multa sanatate!
Cu respect, Ionel Iordache
PS. Ieri Sorin a cistigat finala unui turneu de categoria 1 la 16 ani, la Braila, invingindu-l pe galateanul Popa Radu Ioan cu scorul de 7-5, 6-4.

4 comentarii

  1. Pacat ca acestui copil nu i se recunosc meritele asa cum ar trebui,si nici antrenorilor sai sau parintilor care poate fac sacrificii destul de mari sa poata sa-i implineasca visul.Eu ca cetatean al acestui oras ma mindresc cu el si ii doresc multa sanatate ,fericire si sa dea Dumnezeu sa ajunga un mare sportiv cu recunoastere internationala ,cu toate ca imi este teama ca altii cu pile la federatie ii vor ocupa locul asa cum s-a mai intimplat si alta data si nu au avut performantele dorite.Ii doresc sa aiba curaj sa lupte pentru ceea ce face si sper ca si mai marii acestui oras sa vada acest copil muncitor si talentat si sa il sustina cu tot ce pot.

  2. Multumesc in numele lui Sorin pt cuvintele de incurajare!Nu este cazul sa punem in discutie “pilele” la federatie,pt ca sus zisa federatie i-a recunoscut pina acum valoarea si l-a sustinut ,atit cit s-a putut .Mai marii orasului l-au sustinut pina acum prin asigurarea accesului in timpul iernii la sala de sport din oras,de la Liceul Cuza , prin bunavointa conducerilor succesive din ultimii ani ale acestui liceu.Nu am stiut sa ma fac simpatic,dimpotriva,mi-am atras multe antipatii in oras,prin felul meu “bataios” de a cauta sa-i ofer baiatului meu minimele conditii de pregatire.Probabil si asta e un motiv pentru care baiatului meu nu i s-au recunoscut niciodata meritele.Dar,asa cum imi spunea o reputata doamna psiholog sportiv,nu acest lucru este important,ci grija ca Sorin sa isi pastreze placerea de a se antrena si juca tenis in continuare.Insa ce usor ar fi sa iti placa sa muncesti ,sa te pregatesti,daca am simti cit mai multa lume alaturi de noi!
    Dedicam ultimul turneu cistigat din acest an d-nei directoare de la Cuza,si d-lui Dan Ratiu,doi oameni care au contribuit foarte mult la progresul lui Sorin din ultima vreme.Uram tuturor iubitorilor tenisului La Multi Ani ,sa aiba parte de un An Nou plin de bucurii!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.