Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin s-a întâlnit cu agricultori din Borduşani, Făcăeni şi Căzăneşti

0

_DSC9472

Fostul ministru al agriculturii le-a vorbit ialomiţenilor despre măsurile care se pot lua pentru refacerea sistemelor de irigaţii, la momentul actual existând o lege specială în acest sens şi 435 milioane de euro în PNDR prin care se poate reabilita toată infrastructura de irigaţii.
Deşi a fost secetă, principalele nemulţumiri ale ialomiţenilor ţin de întârzierea plăţii subvenţiilor pentru creşterea animalelor, promise şi amânate succesiv de 7 ori, de la 11 februarie până pe 31 august, ultimul termen anunţat.
Daniel Constantin a precizat într-o conferinţă de presă că aceste întârzieri se datorează exclusiv actualei conduceri a ministerului agriculturii pentru că nu s-a îngrijit să comande din timp softul necesar de plată: „ Adaptarea legislaţie a început din 2014-2015 şi trebuia adaptat şi sistemul informatic. De la 1 decembrie, de când nu se mai puteau face plăţile directe în avans, trebuia să contracteze modulul de soft pentru plata integrală la producţia vegetală şi zootehnie. Aceste module s-au semnat în martie-aprilie pentru vegetal şi iunie-iulie pentru zootehnie, deci nu au dat comanda la timp pentru că au fost preocupaţi de schimbări politice, deşi sunt un guvern de tehnocraţi.”
Reprezentantul ALDE a promis că principalul punct în programul de guvernare, la care lucrează şi pentru care se deplasează în teritoriu, va fi reabilitarea sistemelor de irigaţii, mai ales că agricultura este un domeniu strategic pentru România.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.