“Corcoduşi cu lapte”

1

7 şcolari din Ciulniţa au ajuns în această dimineaţă la spitalul judeţean de urgenţe, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Copiilor li s-a făcut rău la prima oră şi pentru că doi-trei au vomitat, doamna învăţătoare s-a speriat şi a solicitat ambulanţa.

Până la sosirea ambulanţei, cadrele de la şcoală au sunat părinţii elevilor, pentru a-i însoţi la spital. Pentru că între timp copiii şi-au revenit, câteva mămici au refuzat internarea.

Medicul pediatru Nina Precup Vâlcea spune că, după simptome, există suspiciunea unei intoxicaţii alimentare, motiv pentru care se impune supravegherea acestora.

Lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică încearcă acum să afle cauza intoxicaţiei. Din discuţiile cu părinţii, cadrele sanitare au aflat că alimentul comun al copiilor este laptele pe care l-au primit ieri la şcoală, dar pe care l-au băut câteva ore mai târziu acasă. Cei care nu au consumat lapte sau dulciuri, au mâncat corcoduşe.

Starea generală a şcolarilor din Ciulniţa este bună. Tuturor copiilor li s-au recoltat probe specifice, pentru determinarea cauzei de intoxicaţie. Este posibil însă ca alarma să fie una falsă, pornită de la panica de grup.

Alexandru Boştină

1 comentariu

  1. asta e varianta soft. varianta hard, pentru initiati, e alta. in care invatatoarea care i-a dus pe copii la spital si-a luat bobarnace de la toata lumea: de la doctorii pediatri care taiau frunza la caini prin spital si au fost deranjati (ati observat pluralul?), dsp, dsv, isj, etc. chiar si cativa parinti au fost derajati: “pentru atata lucru, doamna?”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.