Costum popular, cadou!

6

P1040160

Tânărul solist de folclor Ionuţ Cocoş, din Vlădeni, a primit cadou un costum popular ialomiţean!
Darul a venit din partea Parohiei Mărculeşti şi a fost cusut de 3 femei din comună care au participat la atelierele privind omologarea straiului specific zonei, în urmă cu 31 de ani, sub coordonarea etnologului Elena Şeucan.
Ionuţ Cocoş studiază Teologia, iar preotul Angelo Bănică a aflat că fiecare participare la concursurile de interpretare este dificilă în lipsa unei costumaţii adecvate şi a făcut apel la enoriaşi pentru această bucurie.
Cadoul a fost înmânat la slujba de duminică, după Sfânta Liturghie, unde Ionuţ Cocoş a fost cântăreţ la strană.
Tânărul interpret a obţinut anul trecut locul I la concursul,,Ion  Albeşteanu’’ şi locul al II-lea la Festivalul internaţional ,,Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării ’’unde au participat interpreţi din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ucraina.

Clementina Tudor

6 comentarii

  1. D’alde Cocoş, după ştiinţa mea, sunt familii din Mărculeşti. Sigur băiatul e din Vlădeni, sau s-a strecurat vreo greşeală redacţională?! Din punct de vedere al cusăturii şi coloristicii, costumele populare din Mărculeşti diferă de cele din Vlădeni. Cele din Vlădeni poartă amprenta ruşilor lipoveni, chiar dacă mai puţin vizibilă faţă de cele din Borduşani sau Stelnica. Iată că Adi Moceanu are un urmaş. Sper să nu-i urmeze exemplul şi într-ale escrocheriilor.

  2. De acord, ca şi d’alde Udrea, ha, ha, ha, numai că eu am interpretat corect, dacă luăm în considerare faptul că gestul dăruirii a venit din partea Parohiei Mărculeşti. Aşa că nu ştiu ce aţi găsit hilar.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.