Cupa SATORI la şah, cel mai mare turneu de weekend din ţară

0

Cea de-a doua ediţie a concursului a reunit 170 de şahişti, juniori şi seniori, din ţară şi din străinătatea. Participarea numeroasă şi calitatea concurenţilor a fost remarcată de arbitrul principal, Lucian Gâlea: „Este un turneu foarte reuşit. Nu am mai văzut 178 de participanţi într-un turneu de week-end de foarte mult timp. Şi toţi jucătorii sunt legitimaţi, deci au o categorie, un coeficient.”

În competiţie s-au înscris şahişti cu vârste între 5 şi 70 de ani, printre care şi un grup din Bulgaria. Cristi Iulian a venit de la Galaţi, alături de colegii de la club: „Am mai fost şi anul trecut şi îmi place pentru că şahul este o artă şi un sport în acelaşi timp. Ar trebui mai mulţi copii să se apuce de şah şi să-şi dea seama ce înseamnă, pentru că este distractiv, ai emoţii, gândeşti, te bucuri, te ambiţionezi. Eu am avut o zi proastă la campionatele naţionale, dar acum sunt foarte bine motivat.”

Din partea gazdelor, Drăghici Cezar Matei a avut un obiectiv realist: „Este destul de greu pentru că au avut jucători cu punctaj general foarte mare. Eu am 1388, un punctaj mediu, mi-am propus să obţin încă 50 de puncte la acest concurs  şi să ajung la 2.000 punctaj ELO anul acesta.”

Mulţi dintre şahişti au fost însoţiţi la competiţie de părinţi şi de bunici: „Este o competiţie foarte bună şi serioasă. Păcat că nu se bucură de mai multă susţinere din partea autorităţilor locale. Sunt sute de copii şi părinţi aici, preocupaţi de viitorul acestei ţări. Oricum, felicitări clubului care a organizat, pentru că sunt oameni serioşi.”

Gazdele, Clubul Satori Art din Slobozia, s-a reprezentat în competiţie cu 19 copii şi 9 seniori, alături de campionul naţional de anul trecut la categoria 12 ani, Coca Cristi Iulian de la CS Smart din Galaţi , vicecampionul naţional de anul acesta la categoria 10 ani, Nastore Pavel Alexandru de la CSM Bucureşti şi vicecampionul european Antonica Dragoş Andrei de la Clubul de Şah Diana din Galaţi.

Cei mai buni şahişti se pregătesc să participe în luna aprilie la mondialele şcolare, care anul acesta se vor desfăşura la Iaşi, în acelaşi timp cu festivalul internaţional de şah „Valurile Dunării” de la Drobeta Turnu Severin.         

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.