Curiozităţi ale naturii: În localitatea Ciocârlia din judeţul Ialomiţa prunii au şi fructe au şi flori, în acelaşi timp

0

_dsc3740

Localnicii din comuna cu tufănele albe s-au obişnuit ca de câţiva ani toamna să se împletească cu primăvara şi trag nădejde de vreme frumoasă şi caldă.

20161014_104249Prunii cu fructe şi flori în acelaşi timp sunt cel puţin o curiozitate, chiar dacă explicaţiile sunt la îndemâna privitorilor .”Par doi copaci cu crengile împreunate. Doar o parte din frunze au fost mâncate de omizi în vară, iar acum au înmugurit şi înflorit iar, în timp ce ramurile celelalte au rodit normal.”   

În comuna Ciocârlia, bogăţia de culori a toamnei este predominată de tufănelele…albe, plantate prima dată în centrul comunei în urmă cu 16 ani, de unde a luat toată lumea, după cum spune Vasilica Ion: „ Au fost puse la primărie, iar apoi s-au înmulţit peste tot. Am luat şi noi, că au mai fost scoase şi înlocuite, dar când înfloresc sunt minunate. La început sunt albe, iar după ce dă bruma se fac rozalii-movulii, foarte frumoase. Avem comună frumoasă.”

Transformarea localităţii într-un parc cu flori, continuă, spun localnicii încântaţi: „O să facă trotuare şi o să pună flori până la şosea. Trandafiri, brăduţi şi castani. Ne place pentru că este frumos.”

Autorităţile locale care au preferat înlocuirea speciilor autohtone de pomi şi flori cu arbuşti ornamentali sau conifere au avut surpriza neplăcută să constate că aceştia nu sunt o soluţie viabilă pentru că sunt greu încercate de condiţiile climatice din Bărăgan, atât vara cât şi iarna, şi au şanse mici să reziste._dsc3861

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.