Dans şi armonie în tabăra de la Amara

0

14054430_787537334714038_8915454777539666572_o

Mişcare, armonie şi sănătate este mottoul taberei naţionale de la Amara în care 50 de copii învaţă să danseze pe ritmuri variate şi de ce este important să trăiască şi să mănânce sănătos.
Lavinia şi Alecsia fac parte din grupa de performanţă a Palatului copiilor din Slobozia, unde fac dans sportiv, iar participarea la tabăra de dans este o oportunitate de a exersa şi pe alte genuri muzicale: “Noi am făcut prima dată dans modern, e mai uşor şi mai simplu, iar apoi am trecut la dans sportiv. E mai greu, trebuie să ai mai multe abilităţi, să lucrezi mai mult la tehnică, dar ne-am îndrăgostit de el. Facem şi dansuri populare, iar aici am încercat şi etno stilizat, şi vals…Facem o oră de gimnastică şi apoi dansăm samba, rumba…”
Pe lângă cursurile de dans, aerobic şi tae bo, participanţii primesc informaţii despre un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată, fără fast food, ceea ce îi pune în oarece dificultate faţă de obiceiurile de acasă: “Mie îmi place pizza făcută în casă şi nu cred că trebuie să mă abţin pentru că deocamdată nu am nicio problemă de sănătate. Mie îmi place grătarul, friptura. Eu mănânc ce găteşte mama, tradiţional, dar nu am vreo preferinţă anume, că uneori mi-e poftă de ceva, alteori de altceva…”, spun două fete şi doi băieţi din Coşereni.
Ca exemplu de bună practică, foarte importantă în activităţile desfăsurate este mâncarea pregătită şi servită în tabăra pavilioane, despre care Ştefania Comisaru garantează din toate punctele de vedere: “Noi le pregătim de toate: la prânz ciorbiţe de tot felul, seara şniţele, copănele la cuptor, cu piure sau cartofi nature. Avem şi desert. Toate sunt proaspete şi mâncarea le place, băieţii mai mari, de 14 ani, cer şi a doua porţie. Se cunoaşte cine e învăţat cu mănâncare gătită de acasă şi cine e scârnav şi mofturos. Noi sperăm să mai vină şi la anul.” Tabăra de dans de la Amara se va încheia pe 20 august.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.