Dar din dar se face rai. Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer primește donații și le dă mai departe

0

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer transformă donațiile primite în ecografii și proteze mamare pentru femeile care suferă de cancer de sân.
În cadrul ediției din acest an a campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, organizată de FABC, Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică, IOCN și Asociația Imunis, cu sprijinul Roche România, a fost implicată și echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca. În semn de susținere a proiectului, jucătorii au purtat echipamente roz la două dintre meciurile din luna octombrie, iar apoi le-au scos la licitație și au strâns nu mai puțin de 5000 de euro care au fost împărțiți între cele două asociații: FABC și Imunis.
FABC a decis să transforme banii primiți în 60 de ecografii mamare pentru femei la risc din București și Brașov.
De asemenea, în urma unei alte donații primite de la compania Telus International, FABC a achiziționat 30 de proteze mamare pe care le distribuie acum pacientelor care le solicită prin call-center (0212530591).
„Într-o perioadă grea din viața noastră, cauzată de această pandemie și de lipsurile din sistemul de sănătate, am încercat, cu ajutorul partenerilor noștri să aducem o rază de speranță doamnelor noastre și mesajul că nu sunt singure în lupta cu cancerul. În urma acestui proiect, am constatat că în România există încă responsabilitate socială, solidaritate și speranță.” spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.