De la 1 februarie, nu se mai solicită taxa de 10 lei pentru eliberarea cazierului judiciar

0

Potrivit prevederilor actuale privind eliminarea unor taxe și tarife, începând cu 1 februarie  nu se va mai solicita taxa aferentă eliberării certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice și juridice, în cuantum de 10 lei.

Cetăţenii pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de actul de identitate aflat în termen de valabilitate.

De asemenea, persoana juridică depune prin reprezentant legal, care trebuie să-și dovedească calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de: dovada calității de persoană juridică,  dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante -Anexa 38 din H.G. nr. 345/2010, şi copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii și numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.