De la Urziceni la Berlin: triumf al Adinei Pintilie la Festivalul de Film

0

Urziceni – orașul fără cinematograf funcțional, și-a trecut sâmbătă seară numele pe harta cinematografiei mondiale. E adevărat că nu direct, ci prin Adina Pintilie, regizoarea în vârstă de 38 de ani al cărei film de debut, “Nu mă atinge-mă”, a câștigat premiul cel mare pentru debut al Festivalului de Film de la Berlin.
“Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a câștigat trofeul numit Ursul de Aur al competiției ajunsă anul acesta la cea de-a 68-a ediție.
Pelicula regizată de Adina Pintilie a fost desemnată drept cel mai bun lungmetraj de debut, regizorul Călin Peter Netzer fiind cel care, din postura de membru al juriului care a acordat trofeul, a anunțat numele câștigătorului
Filmul premiat astă seară îi are ca protagoniști pe Tomas Lemarquis (“X-Men: Apocalypse”) și Laura Benson (“Someone Else in the Evening”), a fost produs de casa Manekino Film și lansat la ,,Berlinală ” în urmă cu două seri.
“Touch Me Not” îi are ca producători pe Monica Lazurean -Gorgan (4 Proof Film) si Adina Pintilie (Manekino Film) iar co-producători sunt Unlimited (Franța) si Rohfilm (Germania). Producția filmului a fost finanțată de fondul Eurimages, iar dezvoltarea proiectului cinematografic a fost făcută în comun de Torino Lab, Binger Lab și Atelierul Cinefondation.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.