De ziua Dunării, primarii ialomiţeni din localităţile riverane fluviului s-au întâlnit şi au discutat despre Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime

0

Întâlnirea a fost organizată de Primăria Stelnica şi a inclus o plimbare cu vaporaşul pe Braţul Borcea. La întâlnirea informală au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, Prefectul Gigi Petre şi reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală.

Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014 – 2020 urmăreşte să creeze condițiile necesare redresării economice, generării creșterii și menținerii locurilor de muncă din domeniul pescuitului, acvaculturii și afacerilor maritime. Programul a fost aprobat prin decizia Comisiei Europene nr. 8416/25.11.2015 și permite accesarea fondurilor structurale și de investiție prin intermediul Fondului European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM)

Conform POPAM, finanţările se acordă pentru activităţi de inovare, servicii de consiliere, limitarea impactului pescuitului asupra mediului marin şi adaptarea pescuitului la protecţia speciilor, eficienţa energetică şi atenuarea schimbărilor climatice prin înlocuirea sau modernizarea motoarelor la ambarcaţiunile de pescuit pe apele interioare şi de pescuit marin, crearea de servicii de gestionare, de înlocuire şi de consiliere pentru fermele de acvacultură, creşterea potenţialului siturilor de acvacultură, măsuri privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, planuri de producţie şi comercializare, măsuri de marketing.

În Ialomiţa se urmăreşte aplicarea pentru două proiecte în domeniu, la Giurgeni şi Stelnica. Cea de-a 13 ediţie a Zilei Dunării s-a desfăşurat sub îndemnul „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!” iar gazdele evenimentului, autorităţile locale din Stelnica, se mândresc cu tradiţia localităţii privind pescuitul, care a contribuit la dezvoltarea comunităţii, şi se alătură demersurilor privind conştientizarea şi implicarea populaţiei în eforturile de conservare a fluviului.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.